Samsung Galaxy A90

Maakt Samsung voor eens en altijd een einde aan de notch?

Samsung komt op 10 april met zijn Galaxy A90. Het unieke aan dat toestel, is de aanwezigheid van een selfiecamera zonder dat er hiervoor een notch of punch hole in het scherm komt. Nieuwe beelden tonen nu hoe dat zou kunnen werken.
Als de camera van je telefoon tevens de selfiecamera is, dan heeft dat een gigantisch voordeel. Er moet namelijk maar geïnvesteerd worden in 1 camera zodat je steeds van de beste beeldkwaliteit geniet, ongeacht welke camera je gebruikt. Voor het eerst gaat Samsung dit uitproberen, want volgende week tonen ze hun Galaxy A90 met roterende camera.
De YouTuber Waqar Khan komt nu met gedetailleerde renders die tonen hoe die camera zou kunnen werken. Concreet werkt de camera dus met een slider, zoals we het al bij eerdere telefoons zagen. Wanneer de selfiecamera vervolgens wordt geactiveerd, draait de camera zich om zodat deze naar de gebruiker wordt gericht.

De vaak betrouwbare bron Ice Universe, zet de renders kracht bij door te tweeten dat ze “bijna volledig correct” zijn. Wat Ice Universe daar precies mee bedoelt, weten we op 10 april.


 

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.