LG smartphone 16 lenzen

“Less is more” is een uitspraak die je zeker niet bij LG gaat horen vallen. Het bedrijf zit namelijk te denken aan een smartphone met 16 camera’s.

De nieuwste smartphone van LG, de V40 ThinQ, is reeds uitgerust met vijf camera’s. Als je dat al veel vindt, let dan even op dat je nu niet van je stoel valt. LetsGoDigital ontdekte namelijk een patent waaruit blijkt dat het bedrijf zijn zinnen misschien heeft gezet op een smartphone met 16 – nee, niet 6, maar 16 – cameralenzen.
Op sommige momenten vraag ik me af welke nuttige innovaties er nog mogelijk zijn in smartphoneland. En wanneer een smartphone met 16 cameralenzen in het vooruitzicht lijkt te liggen, vraag ik me dat dus nog steeds af. Met drie camera’s aan de achterzijde van de Mate 20 Pro heeft Huawei duidelijk een schot in de roos afgevuurd, maar dit plan van LG lijkt mij te veel van het goede.
 

Functies van de lenzen

Als je je (terecht) zou afvragen wat je kan met al die camera’s dan kunnen we op basis van die patentaanvraag al enkele antwoorden geven. De camera’s zouden ten eerste opgesteld zijn in een matrix van 4×4 zodat een beeld vanuit meerdere perspectieven tegelijk gefotografeerd kan worden. Zo laat LG in een voorbeeld zien dat je de beste foto uit een reeks kan kiezen of een enkele foto vanuit meerdere hoeken kan maken. Ook zou je het hoofd van een onderwerp kunnen roteren om de best mogelijke hoek te verkrijgen. LetsGoDigital publiceerde eveneens onderstaande beelden van de patentaanvraag.


Ook zou je met behulp van die technologie het hoofd van een persoon kunnen selecteren op een foto en vervolgens zal de AI andere foto’s van die persoon naar boven halen. Dan kan je het hoofd van de persoon in de eerste foto vervangen met het hoofd van die persoon uit een andere foto, waar hij/zei beter op staat.
Of LG nu ook daadwerkelijk werkt aan een smartphone met een dergelijke cameraopstelling blijft onbekend. Dit patent wijst er enkel op dat het actief bezig is met de nieuwste technologie. Iedere smartphoneproducent probeert consumenten te verleiden met innovaties, maar de vraag is nu of mensen ook echt nood hebben aan een smartphone met 16 cameralenzen. En persoonlijk heb ik daar mijn twijfels over.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.