Panasonic Lumix S Series
Panasonic Lumix S Series

Met de introductie van direct twee modellen, de S1R en de S1, betreedt ook Panasonic de markt van de fullframe systeemcamera. De camera’s zijn de eerste producten van het bedrijf die voorzien zijn van de door Leica ontwikkelde L-lensvatting, na de bekendmaking van het strategische partnerschap van Panasonic met Leica en Sigma.

Met de introductie van direct twee modellen, de S1R en de S1, betreedt ook Panasonic de markt van de fullframe-systeemcamera. De camera’s zijn de eerste producten van het bedrijf die voorzien zijn van de door Leica ontwikkelde L-lensvatting, na de bekendmaking van het strategische partnerschap van Panasonic met Leica en Sigma.
In lijn met de traditie van het bedrijf en de groeiende vraag naar zowel stilstaande als bewegende beelden geeft het Japanse bedrijf aan zich bij de ontwikkeling van het Lumix S systeem te hebben gericht op camera’s die sterk zijn in het vastleggen van foto’s én video’s. De twee nieuwe modellen kunnen dan ook filmen in 4K-kwaliteit op 60p of 50p. Het hart van de S1R wordt gevormd door een 35mm-sensor van 47 megapixel, de even grote sensor van de S1 telt 24 megapixels.
Omdat de S1R en de S1 gebruik maken van de Leica L-lensvatting zijn er direct kwaliteitsobjectieven van Leica en Sigma voor de nieuwe camera’s beschikbaar. Tegen 2020 moeten er ook tien door Panasonic zelf ontwikkelde objectieven voor het Lumix S systeem te koop zijn, waaronder een 50 mm f/1.4 prime, een 24-10mm-standardzoom en een 70-200mm-telelens.
Het nieuwe duo ondersteunt Panasonics Dual I.S., dat de in-body stabilisatie kan combineren met de stabilisatie van het objectief. Verder zijn de camera’s voorzien van een stevig, over drie assen kantelbaar LCD-scherm en twee geheugenkaartsleuven (voor XQD- en SD-kaarten).

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.