Dit najaar zal het Hello Jazz Festival weer volle zalen trekken. Dankzij Tamron, partner van Hello Jazz, mag Shoot twee lezers als concertfotograaf naar het Hello Jazz Festival sturen.

Dit najaar zal het Hello Jazz Festival tientallen zalen doen vollopen voor jazzgrootheden als Avishai Cohen, Richard Galliano, Dave Douglas, John Scofield & Joe Lovano, Philip Catherine… Dankzij Tamron, partner van Hello Jazz, mag Shoot twee lezers als concertfotograaf naar het Hello Jazz Festival sturen.

Elke deelnemer krijgt in overleg met de organisatie een vijftal concerten toegewezen. Het fotograferen gebeurt met lichtsterke objectieven van Tamron (aangepast aan je camerabody), dus niet met je eigen lenzen (!). Opgelet: omdat de concerten op diverse locaties in België plaatsvinden, is het belangrijk dat je over eigen vervoer beschikt.

De foto’s van elk concert worden opgenomen in een online fotogalerij op de Hello Jazz website. Bezoekers van deze galerij kunnen stemmen op hun favoriete foto. De maker van de winnende foto ontvangt een objectief van Tamron.

Als voorbereiding geeft fotograaf Jos Knaepen begin oktober een workshop concertfotografie in De Roma in Antwerpen. De deelnemers krijgen die dag de mogelijkheid om opnamen te maken tijdens de soundcheck van het concert van Yaron Herman "Everyday" feat. drummer Ziv Ravitz, waarna de foto’s door Jos Knaepen worden becommentarieerd.

 

Hoe deelnemen?

Wil je kans maken om deze unieke workshop bij te wonen en daarna als concertfotograaf het Hello Jazz Festival te verslaan? Mail dan via deze link naar Shoot, met volgende gegevens:

– volledige naam

– woonplaats

– mobiel telefoonnummer

– merk en model camera

– eventueel: Facebook-, Instagram-, Twitter-account

Stuur ook twee eerder gemaakte concertfoto's mee.

Inschrijven kan tot maandag 21 september. De twee gelukkige Shoot-lezers krijgen persoonlijk bericht.

 

Hello Jazz FestivalTamron

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.