De opvolger van de Galaxy S4 Zoom is gebaseerd op de nieuwe Galaxy S5 en beschikt over een 20,7 megapixelcamera en 10x optische zoom.

Kort na de lancering van de Samsung Galaxy S4 vorig jaar, volgde de lancering van de Galaxy S4 Zoom. Samsung herhaalt dat trucje met de Galaxy K Zoom, een cameratelefoon die is gebaseerd op de nieuwe Galaxy S5.

De Galaxy K Zoom is dunner dan de S4 Zoom en beschikt over een 4,8 inch 720p HD-scherm. Hijwordt aangedreven door een hexacoreprocessor, bijgestaan door 2 GB RAM. De 1/2,3 inch CMOS-sensor is een populaire keuze voor compactcamera’s in het middensegment en heeft een resolutie van 20,7 megapixels.

De 24-240mm-lens heeft een diafragmabereik tussen f/3,1 en f/6,3. Optische beeldstabilisatie moet ervoor zorgen dat je ook in mindere lichtomstandigheden scherpe foto’s kan maken. De K Zoom kan ook filmen in 1080p met zestig frames per seconde.

Advertentie

Onder de motorkap verschilt hij dus wel wat van de Galaxy S5, maar aan het uiterlijk zie je meteen dat ze tot dezelfde familie behoren. Vooral de geperforeerde achterkant maakt de K Zoom onmiddellijk herkenbaar als een afstammeling van de S5, maar ook in de software vinden we overeenkomsten. De Galaxy K Zoom draait eveneens op Android 4.4 en beschikt over extra functies zoals de Extra energiebesparende stand en S Health.

Selfie-alarm
In vergelijking met de S4 Zoom werden ook de camerafuncties onder handen genomen. Je kan de camera nu ook volledig manueel instellen of kiezen uit een uitgebreid aanbod aan presets, die je bovendien zelf kan aanmaken en met anderen delen. Met de functie Pro Suggest geeft de camera zelf aan welke presets het meest geschikt zijn voor een specifieke foto.

Ten slotte is er ook Selfie Alarm, een onmisbare functie de dag van vandaag. Je duidt eerst aan hoe je gezicht in de foto moet worden gekadreerd en vervolgens draai je de K Zoom om een foto te maken. Wanneer je gezicht juist gepositioneerd staat gaat het selfie-alarm af en worden er drie foto’s gemaakt, zodat je achteraf je favoriet kan kiezen.

De Galaxy K Zoom zal vanaf 21 mei beschikbaar zijn in dezelfde kleuren als de Galaxy S5 (zwart, wit en blauw). De cameratelefoon gaat net als zijn voorganger over de toonbank voor een adviesprijs van 499 euro.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.