Fujifilm heeft na twee weken vol lekken en geruchten officieel de X-T1 systeemcamera voorgesteld. De nieuwste camera in de X-serie kreeg een spiegelreflex-achtig design met klassieke bedieningselementen.

Fujifilm heeft na twee weken vol lekken en geruchten officieel de X-T1 systeemcamera voorgesteld. De nieuwste camera in de X-serie kreeg een spiegelreflex-achtig design met klassieke bedieningselementen.

De X-T1 ziet eruit als een spiegelreflexcamera, inclusief het prismahuis bovenaan. Daarin zit echter geen optische maar een elektronische zoeker. Deze heeft volgens Fujifilm vertraging van slechts 0,005 seconden.

Het hart van de X-T1 is een dezelfde beeldsensor als in de X-E2. Deze X-Trans-sensor heeft uiteraard het door Fujifilm zelf ontworpen kleurfilterpatroon voor een realistischere kleurweergave bij maximale scherpte.

De body is spatwaterdicht en wordt aangevuld door drie eveneens spatwaterdichte objectieven. De XF18-135mm F3.5-5.6 R OIS WR is vanaf juni verkrijgbaar; op de XF16-55mm F2.8 R OIS WR en de XF50-140mm F2.8 R OIS WR is het nog langer wachten.

Een snel hybride autofocussysteem en een optionele verticale batterijgreep maken de X-T1 aantrekkelijk voor professionele toepassingen. De klassieke bediening met instelwieltjes voor sluitertijd en belichtingscompensatie en een diafragmaring op het objectief past dan weer in het retro-verhaal van de X-serie.

De Fujifilm X-T1 wordt in maart leverbaar en gaat 1.199 euro kosten, of 1.599 euro met de (niet spatwaterdichte) 18-55 mm kitzoom.

[extern_gallery urls=”http://cdn.minoc.com/zd_images/2014/05/134456_xt101camera.jpg||http://cdn.minoc.com/zd_images/2014/05/134456_xt102bediening.jpg||http://cdn.minoc.com/zd_images/2014/05/134456_xt103zoeker.jpg” caption=”De X-T1 ziet eruit als een reflexcamera, maar is een systeemcamera zonder spiegel.||De X-T1 heeft instelwieltjes voor sluitertijd, gevoeligheid en belichtingscompensatie.||Het beeld in de elektronische zoeker heeft volgens Fujifilm een vertraging van slechts 0,005 seconde.”]

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.