De Nederlandse fotograaf Frank Doorhof leert je in zijn nieuwe instructievideo hoe je licht gebruikt in modelfotografie.

De Nederlandse fotograaf Frank Doorhof leert je in zijn nieuwe instructievideo hoe je licht gebruikt in modelfotografie.

Fashionfotograaf Frank Doorhof heeft al veel instructievideo's op zijn naam. Voor zijn nieuwste productie trok hij naar een garage vol vintage-auto's in New Jersey voor een mode- en boudoirshoot. De workshop die hij daar doceerde werd met drie videocamera's opgenomen en gemonteerd tot drie uur boordevol tips en trucs.

De video toont Doorhof aan het werk. Met beperkte middelen – meestal slechts één studioflitser – legt hij uit hoe je modellen fotografeert. Ook het gebruik van een lichtmeter en de zin en onzin van kleurkaarten bij modelshoots komen aan bod. De video bevat ook uitgebreide vraag-en-antwoordsessies met de deelnemers aan de workshop, en tips voor nabewerking. De video is niet goedkoop maar je leert er erg veel uit bij.

Advertentie

‘Live in New Jersey, Fashion with a glamour twist’ is in het Engels, zonder ondertitels, en verkrijgbaar als download.

Prijs: 75 euro

Website Frank DoorhofTrailer

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.