Samsung heeft de Galaxy NX gelanceerd, een systeemcamera met verwisselbare lenzen die draait op Android.

Samsung is al enige tijd bezig met camera’s die draaien op het Android-besturingssysteem. Na de Galaxy Camera en de Galaxy S4 Zoom kregen we donderdag in Londen de Galaxy NX te zien.

Een systeemcamera is eigenlijk een kruising tussen een compactcamera en een spiegelreflex. Er wordt niet met een spiegel gewerkt, waardoor de camera kleiner is, maar je hebt wel het voordeel van verwisselbare lenzen.

De Galaxy NX is zo’n systeemcamera, maar dan wel met een unieke extra: hij draait op besturingssysteem Android 4.2.2 Jelly Bean en heeft daardoor toegang tot alle apps en mogelijkheden waar je ook met een Androidsmartphone of -tablet toegang tot hebt.

Het was me niet meteen duidelijk hoe je van de camera-interface naar de Android-interface kunt overschakelen, maar dankzij een behulpzame steward kwam ik te weten dat het volstaat om met je vinger naar links over het scherm te vegen.
 

De camera telt 20,3 megapixels en heeft een APS-C-beeldsensor aan boord. De sluitertijd gaat tot 1/6000 en je kunt filmen in 1080p. Er zijn bij de lancering al meerdere lenzen beschikbaar, waaronder 18-55mm, 55-200mm en 85mm.

Samsung heeft de Galaxy NX voozien van een 4,8 inch lcd-touchscreen. Standaard heeft het toestel 16 GB interne opslag aan boord, maar dat kan worden uitgebreid via microSD.

De Galaxy NX kan verbinding maken met het internet via wifi, 3G of LTE 4G. Je kunt je foto's dus onmiddellijk vanaf je apparaat delen via je favoriete sociale netwerken. 

De Samsung Galaxy NX is vanaf augustus bij ons te koop voor een adviesprijs van 1.499 euro.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.