Photoshop Touch, de vingerversie van de beroemde beeldbewerker, is er nu ook voor je iPhone of Android-smartphone.

Photoshop Touch, de vingerversie van de beroemde beeldbewerker, is er nu ook voor je iPhone of Androidsmartphone.

Speciaal voor mobiele telefoons had fabrikant Adobe tot dusverre de gratis app Photoshop Express. Twee jaar geleden kwam de softwaremaker met Photoshop Touch voor tablets.

Die raak-het-scherm-aan-variant waarbij je met vingerbewegingen je foto's kunt bewerken op bijvoorbeeld een iPad is er nu ook voor smartphones, kondigt Adobe vandaag aan.

Met Photoshop Touch kun je beduidend meer dan met Express. Je beschikt over de belangrijkste Photoshop-functies en kunt dus lagen aanbrengen, kleuren aanpassen, effectfilters toepassen, penselen gebruiken enzovoort.

De app kan beelden tot 12 megapixel aan en synchroniseert je smartphone met Adobes onlinedienst Creative Cloud om bewerkingen op te slaan. De foto's die je daar bewaart (gratis tot 2 GB) kun je altijd weer oppikken met een van je andere toestellen.

Photoshop Touch is meteen verkrijgbaar in Apples App Store voor iPhones en in Google Play voor Android-smartphones. In tegenstelling tot Photoshop Express is de app echter niet gratis. Voor beide uitvoeringen betaal je 4,49 euro.

Let wel, je hebt Android-versie 4.0 nodig, ook bekend als Ice Cream Sandwich. Voor iOS-toestellen vraagt de app iOS 5, een iPhone 4S of een iPod Touch van de vijfde generatie.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.