Vaulty is een app waarmee je foto's die op je smartphone staan kunt verstoppen achter een wachtwoord of een pincode.

Vaulty is een app waarmee je foto's die op je smartphone staan kunt verstoppen achter een wachtwoord of een pincode. Ideaal om gevoelige beelden te verbergen als je je telefoon uitleent.

De opzet van het miniprogramma is eenvoudig. Je kunt foto’s uit je mediagalerij selecteren om ze vervolgens te verbergen met Vaulty. Als de bestanden eenmaal verstopt zijn, kun je ze niet meer bekijken in de galerij. Zelfs de kleine voorbeelden verdwijnen.

Zodra je de app Vaulty verlaat, zijn je geheimen veilig.

Om de verborgen foto’s en video’s weer te kunnen bekijken, moet je de app openen. Die vraagt je eerst om een wachtwoord of naar een pincode. Deze kun je zelf instellen wanneer je de app voor de eerste keer opent na installatie.

Je kunt bestanden ook ontgrendelen, zodat ze weer in de galerij terechtkomen. Ze zijn dus niet verloren voor de eeuwigheid. Maar voor de veiligheid zorg je maar beter dat je een reservekopie hebt van de foto’s die je gaat versleutelen. Mocht er iets misgaan met de app, dan heb je tenminste nog altijd de originele bestanden.

Het gebruik van de app is niet geheel intuïtief, maar de functies zijn dusdanig beperkt dat je alles snel genoeg onder de knie kunt krijgen.

Vaulty is gratis beschikbaar voor Androidtoestellen in Google Play.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.