SonyWorldPhotographyAward_JasperLefevre
© Jasper Lefevre, Belgium, 1st Place, National Awards, 2019 Sony World Photography Awards

Met 'Kano in het donker' wint Jasper Lefevre de Belgium National Award van de SWPA 2019.

Met zijn foto ‘Kano in het donker’ is Jasper Lefevre de winnaar geworden van de Belgium National Award van de Sony World Photography Awards 2019. Lefevre schoot zijn winnende werk in het holst van een regenachtige nacht in Walchenklamm, Duitsland. “We hebben Thomas de vorige nacht met zijn kano ontmoet toen we hem zagen varen in het donker op een meer waar we bezig waren met het maken van een timelapse”, vertelt Jasper over zijn foto. “Een dag later stond hij naast ons geparkeerd en we vroegen hem of we hem nog eens konden fotograferen. We reden naar een meer afgelegen locatie en probeerden met elk licht dat we bij ons hadden het bos rond de kloof te verlichten. Hij had zijn eigen lichten gebouwd en zette die in het water om het er transparant uit te laten zien.”

SonyWorldPhotographyAward_JasperLefevre
© Jasper Lefevre, Belgium, 1st Place, National Awards, 2019 Sony World Photography Awards

 
De Nederlander Arwe Art won met een beeld uit zijn serie ‘Rubber Identity’ de Nederlandse Award van de Sony World Photography Award.
SonyWorldPhotographyAward_ArweArt.jpg
© Arwe Art, Netherlands, 1st Place, National Awards, 2019 Sony World Photography Awards.

 
De Sony World Photography Awards is ’s werelds grootste fotografiewedstrijd. Het onderdeel National Awards is een wereldwijd programma dat openstaat voor fotografen van elk niveau. Het onderscheidt de beste foto die door een lokale fotograaf in 62 landen is genomen. Als winnaar van de Belgium National Award ontvangt Jasper de nieuwste digitale beeldapparatuur van Sony. Zijn winnende foto wordt getoond op de Sony World Photography Awards-tentoonstelling in Londen van 18 april tot en met 6 mei en gepubliceerd in het boek ‘2019 Awards’.
 

Geen Belgische winnaars in Open-categorie SWPA

Helaas werden de twee genomineerde Belgen in de Open-categorie van de Sony World Photograpy Awards 2019 niet tot winnaar uitgeroepen. De jury liet die eer aan tien andere internationale fotografen: Philippe Sarfati (architectuur), Pan Jianhua (cultuur), Martin Stranka (creatief), Christy Lee Rogers (motion), Hal Gage (landschap), Tracy Lund (natuur en wildlife), Richard Ansett (portret), Rachel Yee Laam Lai (stilleven), Carole Pariat (straatfotografie) en Nicolas Boyer (reizen). Op de website van SWPA kun je hun winnende foto’s bewonderen.
De shortlist van de professionals wordt op 26 maart aangekondigd. De winnaars daarvan zullen worden bekendgemaakt tijdens de prijsuitreiking in Londen op 17 april.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.