Transcontinenta, distributeur van Hasselblad in de Benelux, introduceert het nieuwe Hasselblad XCD 4/28P groothoekobjectief, specifiek voor de X2D en X1D middenformaat camera's.

Dit lichtgewicht objectie weegt slechts 245 gram en ontworpen voor verschillende soorten fotografie, van landschappen en stadsgezichten tot gedetailleerde close-ups.

Het objectief heeft een brandpuntsafstand die overeenkomt met 22 mm. Dit betekent dat je in staat bent om ruimere scenes vast te leggen. De lens is 43,5 mm lang en een diafragma van F4.0 zorgt voor scherpe foto’s, zelfs in omstandigheden met weinig licht. Hasselblad laat weten dat de lens superieure beeldkwaliteit biedt, mogelijk gemaakt door een combinatie van innovatieve optische ontwerpen en geavanceerde scherpsteltechnologieën. De minimale scherpstelafstand is slechts 22 cm. De kleine en krachtige centraalsluiter in het objectief ondersteunt opnamen met flitssynchronisatie bij alle sluitertijden, zelfs 1/4000s.

Het ontwerp is voorzien van het herkenbaar Hasselblad “H”-patroon gegraveerd op de scherpstelring. Wat symbool staat voor Hasselblad’s lange traditie van uitmuntendheid en vakmanschap.

Advertentie

Samengevat

  • Lichtgewicht groothoekobjectief (245 gram) voor o.a. straatfotografie
  • Equivalent van 22 mm brandpuntsafstand
  • Close-up met minimale scherpstelafstand van 22 cm en 1:6 vergroting
  • Optisch ontwerp met negen elementen in acht groepen, asferische en ED-elementen
  • Uitstekende beeldvorming met onderdrukking van chromatische aberratie
  • Geschikt voor hoge resolutie camera’s tot 100 miljoen pixels
  • Lineaire stappenmotor en kleinere scherpstel lensgroep voor snelle en nauwkeurige scherpstelling
  • Centraalsluiter ondersteunt flitssynchronisatie tot en met 1/4000s
  • Metalen behuizing met Hasselblad “H”-patroon op de scherpstelring
  • Onderdeel van de Hasselblad XCD-serie met innovatieve designtaal

Beschikbaarheid en prijs

De Hasselblad XCD 4/28P is vanaf nu leverbaar via de Hasselblad dealers zoals Kamera Express voor een adviesverkoopprijs van € 1899,00 inclusief btw. 

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in