Sony ZV-1 II

Sony heeft de ZV-1 II aangekondigd, de nieuwste toevoeging aan hun ZV-serie vlogcamera's.

De compacte camera is ontworpen met content creators in gedachten en biedt verschillende nieuwe functies en verbeteringen. Een opvallende feature van de ZV-1 II is de ultra-groothoekzoomlens, die veelzijdigheid biedt voor het opnemen van verschillende soorten content. De camera maakt gebruik van een 1-inch Exmor RS-beeldsensor en BIONZ X-beeldprocessor voor 4K-video-opnamen.

Vloggers zullen blij zijn met de Cinematic Vlog-modus, waarmee je met één druk op de knop beelden kunt vastleggen in het Cinema Scope-formaat met een beeldsnelheid van 24 fps. Dit zorgt voor een bioscoopfilmachtige sfeer. Je kunt ook kiezen uit verschillende “looks” en “moods” om je opnamen een eigen uitstraling te geven. Daarnaast zorgt de Bokeh Switch voor een onscherpte van de achtergrond, terwijl de Product Showcase-functie vloeiende focusovergangen mogelijk maakt.

De ZV-1 II heeft geavanceerde autofocusmogelijkheden, waaronder een snel hybride AF-systeem en real-time Eye-AF. Dit zorgt ervoor dat de camera snel en nauwkeurig kan scherpstellen, zelfs bij het opnemen van video’s in 4K-resolutie. Multi-face herkenning zorgt ervoor dat alle gezichten scherp blijven, zelfs bij groepsselfies.

Advertentie

Op het gebied van audio biedt de ZV-1 II een intelligente 3-capsule microfoon met variabele richtingsgevoeligheid. De camera past automatisch de richting van de microfoon aan op basis van de positie van de gezichten of objecten in het frame. Met het meegeleverde windscherm kan je heldere opnames buitenshuis maken. Daarnaast zijn er microfoon- en koptelefoonaansluitingen beschikbaar voor uitgebreide audiocapaciteiten.

Dankzij het compacte en lichtgewicht ontwerp is de ZV-1 II gemakkelijk mee te nemen. De camera heeft een vari-angle LCD-touchscreen en biedt eenvoudige smartphone-connectiviteit voor het delen van content en livestreaming. Daarnaast is de camera ontworpen met duurzaamheid in gedachten, met het gebruik van gerecyclede materialen voor de camerabody en verpakkingen.

De Sony ZV-1 II zal naar verwachting beschikbaar zijn vanaf juni 2023 voor een geschatte retailprijs van €1000,- of in combinatie met verschillende accessoires.

Belangrijkste kenmerken Sony ZV-1 II

 • Ultra-wide ZEISS Vario-Sonnar T* 18-50mm8-4 zoom lens
 • 1-inch Exmor RS image sensor (ongeveer 20.1 effectieve megapixels) met BIONZ X-image processor voor 4k-video opnamen
 • Cinematic Vlog instellingen
 • Multi-face herkenning
 • Snel en hybride AF systeem en Real-time Eye AF (mens of dier)
 • Intelligente 3-capsule microfoon met variabele richtingsgevoeligheid
 • Creative Looks, S&Q modus, Face Priority AE en Soft Skin Effect
 • One-touch Bokeh Switch en Product Showcase instelling
 • Active Mode elektronische beeldstabilisatie
 • Vari-angle LCD-touchscreen
 • Gemakkelijke smartphone-connectiviteit & streaming functionaliteit
 • Ontworpen met het oog op duurzaamheid
AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in