Sony heeft de FE 20-70 mm F4 G aangekondigd, een standaardzoomlens die zich uitstrekt van groothoek tot middelzoom. Deze lens is relatief licht en compact, met een constant diafragma van F4.

Groothoeklens

De meeste standaardzooms beginnen bij 24mm: de vergroting naar 20 mm geeft tien graden extra diagonale beeldhoek. Dat geeft je dus aanzienlijk meer beeldinformatie in je foto. Als extra voordeel heb je hiermee ook een grotere kijkhoek tijdens het filmen, wanneer je de digitale stabilisatie ingeschakeld hebt. Hierdoor wordt het beeld namelijk iets gecropt.

Specificaties

Met twee AA (advanced aspherical) elementen, één asferisch element, drie ED (Extra-low Dispersion) glaselementen en één ED asferisch element, corrigeert deze lens chromatische en sferische afwijkingen. Geoptimaliseerde coatings zorgen voor hoge weerstand tegen lichtvlekken en beeldschaduwen, voor een optimaal contrast en helderheid. Het objectief weegt 488 gram, inclusief de meegeleverde zonnekap. Hij is 78,7 mm breed en 99 mm lang in de groothoekstand. De frontlens heeft een 72 mm filterdraad.

AF en bediening

De Sony FE 20-70 mm F4 G gebruikt dubbele XD AF-motoren, waarvan Sony beweert ze 60% snellere AF leveren dan de FE 24-70 mm F4 ZA. De lens beschikt bovendien over de nieuwste lenstechnologie om focus breathing, focus verschuiving en axiale verschuiving bij het zoomen te verminderen. Bijzonder is de speciale diafragmaring, naast de zoom- en scherpstelringen. Je kunt het diafragma van de lens ook laten regelen door de camera. Er is ook een schakelaar aanwezig waardoor vloeiende veranderingen mogelijk zijn bij het opnemen van video. Het biedt een minimale scherpstelafstand van 0,25 m (9,8″) in handmatige scherpstelmodus en levert een maximale vergroting van 0,39x aan het 70 mm-uiteinde van de zoomlens.

Advertentie

De Sony FE 20-70mm F4 G is rond begin februari verkrijgbaar voor een adviesprijs van 1600 euro.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in