DJI komt met een nieuwe RS 3-serie handstabilisator: de DJI RS 3 Mini. Deze gimbal is de eerste 'Mini' versie in deze serie.

Klein van formaat

Hoewel de DJI RS 3 Mini compacter is dan de standaard RS 3, is hij nog altijd geen vedergewicht. Houd rekening met een extra gewicht van 795 g in de portretmodus en 850 g in de horizontale opnamemodus (met een ontgrendelingsplaat). Wil je een verlengde greep? Dan voeg je nog eens 130 gram toe aan je opstelling. Ter vergelijk: de RS 3 weegt 990 gram, met nog eens 200 gram voor de verlengde greep. Qua formaat is de RS 3 Mini ongeveer 40% kleiner dan de RS 3 en ongeveer 50% kleiner dan de heavy-duty RS 3 Pro. De RS 3 Mini is geschikt voor apparatuur van maximaal 2 kg, terwijl zijn grotere broer maximaal 3 kg kan dragen.

Bewegingsvrijheid

Beide gimbals bieden dezelfde maximale gecontroleerde rotatiesnelheid van 360 graden per seconde voor pan-, tilt- en roll-bewegingen. De mechanische reeksen variëren enigszins. Langs de pan-as heeft elke cardanische ophanging de mogelijkheid om 360 graden te draaien. De rolas kan van -95 graden tot 240 graden roteren. Het verschil zit hem in de kantelas, waarbij de RS 3 Mini een rotatie biedt van -10 tot 210 graden, terwijl de RS 3 van -112 tot 214 graden gaat. Dankzij de draadloze functionaliteit kun je de gimbal op afstand bedienen. Bij sommige camera’s kun je zelfs de zoomlens van de camera gebruiken!

Stabiel

De RS 3 Mini maakt gebruik van de derde generatie stabilisatietechnologie van DJI, dezelfde technologie als in de RS 3 Pro. Het model is ontworpen om topprestaties te leveren in verschillende situaties, inclusief opnamen vanuit de hand vanuit zeer lage hoeken. Hoewel hij minder gewicht kan dragen dan de RS 3 en RS 3 Pro, is de RS 3 Mini nog altijd in staat om full-frame spiegelloze camera-instellingen te dragen, zoals de Sony a7S III en Sony’s FE 24-70 mm F2.8 GM-lens. Je koppelt je camera snel en eenvoudig met de dubbellaagse snelkoppelingsplaat.

Advertentie

Bediening

Naast bedieningselementen voor het opnemen en vastleggen van foto’s, heeft de RS 3 Mini een 1,4-inch touchscreen voor menunavigatie en controle over instellingen, zoals aangepaste modi en scherpstellen. De gimbal heeft een directionele joystick en een draaiknop voor focus of zoom. De RS 3 Mini heeft een geïntegreerde batterij in het handvat, die tot 10 uur gebruik belooft.De stabilisator maakt verbinding met DJI’s Ronin-app voor het maken van timelapse-video’s, het opnemen van tracks en het maken van panorama’s.

De DJI RS 3 Mini is nu verkrijgbaar voor €389.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in