Als er één camera is met vele gezichten, dan is het waarschijnlijk wel de Ricoh GR III systeemcamera. Ricoh toonde ons de nieuwe Diary Edition, met een paar toffe functies en een subtiele make-over.

Limited Edition

Het mag duidelijk zijn: ook de Ricoh GR III Diary Edition wordt gemaakt in een beperkte oplage. Voor de specificaties hoef je het niet te doen, de camera heeft dezelfde technieken aan boord dan zijn standaard evenknie. Het bijzondere aan deze limited edition GR III is de aangepaste behuizing en een extra preset, geïnspireerd op kleurennegatieven. Onder de motorkap zit de vertrouwde 24 megapixel sensor en de 3-assige beeldstabilisator, met een 3-inch touchscreen als besturingselement.

Nieuwe vormgeving

De GR III Diary Edition verschilt van de volledig zwarte basisversie door een metallic warmgrijze afwerking en een bijpassende donkerbruine rubber grip. De ring rond de lens en de flitsschoenafdekking zetten een mooi contrast neer met de zilveren afwerking, terwijl de draaiknoppen, schakelaars en ontspanknop dezelfde zwarte kleur hebben als in de standaard GR III. De camera wordt geleverd met een 28mm primelens. In de kit vind je ook een bijpassende bruine leren handriem en een opbergtas van gebleekt zeildoek met bruine leren accenten.

Analoog effect

Om het analoge knipoogje te benadrukken heeft Ricoh een preset ingeprogrammeerd. Deze voorinstelling past de kleuren van de foto aan, zodat er unieke verkleuringen zichtbaar worden, zoals die veel voorkomen bij afdrukken van negatieffilm. De functie is vooralsnog enkel beschikbaar in dit model, maar zal bij een komende software-update ook toegankelijk worden voor de overige uitvoeringen van de GR III lijn. Naast de preset is er ook een functie aan boord die laat zien hoeveel foto’s je iedere dag hebt gemaakt… ofwel: hoeveel rolletjes heb je erdoorheen geschoten? Dat zorgt hopelijk voor een bewuste aanpak van fotograferen.

Advertentie

Prijs en beschikbaarheid

Van de exclusieve Ricoh GR III Diary Edition zijn slechts 2.000 exemplaren beschikbaar. Ze zijn vanaf eind januari 2023 beschikbaar via Ricoh webshop voor $ 1149,95, dat is $ 150 duurder dan de standaard GR III.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in