Het betaalbare fotobewerkingsprogramma Pixelmator Pro heeft versie 3.2 uitgebracht. Naast een aantal nieuwe functies is er één echt opvallend: videobewerking. Wij zetten alle nieuwe functies op een rij.

Videobewerking

Bij het bewerken van video’s in Pixelmator Pro kun je gebruikmaken van videosjablonen (voor 4K, filmische sjablonen voor social media en meer), nieuwe videobewerkingsmogelijkheden en lagen. Direct op het canvas heb je een aantal gereedschappen en besturingselementen ter beschikking, waaronder afspelen, dempen, scrubben en tools om het begin- en eindgedrag van video’s aan te passen. De functie Lagen in video werkt hetzelfde als het werken met lagen in de fotobewerkingsmodus. Op die manier kun je eenvoudig bewegende ontwerpen met meerdere lagen te maken, waarbij je tekst, vormen en meer aan je video-inhoud kunt toevoegen.

Live Photos

Een andere toffe functie van Pixelmator Pro 3.2 voor de Mac is dat het programma kan werken met Live Photos, die je dus hebt gemaakt met je iPhone of iPad. Daarnaast ondersteunt het programma bewegende beelden in .MP4-, .MOV- en GIF-bestanden. Pixelmator Pro gebruikt innovatieve Apple-technieken, waaronder Core ML, Metal en Swift, om hoge prestaties te garanderen. Zo wordt Core ML gebruikt voor ML Enhance, ML Denoise, Remove Background, ML Match Colors, Select Subject en nog veel meer. De geavanceerde technieken worden gebruikt om foto’s en films automatisch te verbeteren en bij te snijden.

Illustreren

Pixelmator Pro heeft ook nieuwe illustratietools, waaronder een volledige verzameling vectortools en kant-en-klare Smart Shapes. Je kunt vanaf nu .SVG-bestanden openen en bewerken in Pixelmator Pro, maar je kunt ook eenvoudig schilderen, mede dankzij de Metal-ondersteuning, die een soepele schilderervaring en levensechte verfmenging belooft. Om je te helpen een breed scala aan ontwerpen te maken, zijn er meer dan 200 aanpasbare kant-en-klare ontwerpsjablonen in Pixelmator Pro, waaronder sjablonen voor posters, posts op sociale media, cv’s, presentaties en meer.

Advertentie

Prijs en beschikbaarheid

Pixelmator Pro 3.2 is gratis voor bestaande Pixelmator Pro-gebruikers. Voor nieuwe gebruikers is Pixelmator Pro 3.2 beschikbaar voor 23,99 euro, een besparing van 50% in vergelijking met de normale prijs van 46,98 euro. Pixelmator Pro vereist macOS Big Sur of nieuwer. Klik hier voor meer informatie over systeemvereisten. Er is een ​​gratis proefversie beschikbaar vanaf de website of vanuit de Mac App Store.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in