Røde heeft VideoMicro II bekendgemaakt, een tweede generatie versie van zijn populaire compacte shotgun-microfoon. Wij bekijken wat er nieuw is!

Deze tweede editie komt ongeveer 10 jaar na de originele VideoMicro. De techniek heeft in die tijd niet stilgestaan, waarbij Røde het inmiddels tijd vond voor een nieuw en verbeterd model. Daarbij valt meteen op dat het ontwerp aanzienlijk is aangepast, en dat het Rycote-ophangsysteem heeft plaatsgemaakt voor het nieuwe HELIX isolatiemontagesysteem. Dankzij het HELIX systeem is er vrijwel geen overdracht van schokgeluiden en contactgeluiden.

Ontwerp

De VideoMicro 2 heeft een nieuw ontwerp gekregen. Het is volledig van metaal gemaakt en is compatible met zowel schuim als harige windschermen voor extra geluidsreductie wanneer nodig. Røde gebruikt ‘ringvormige buistechnologie’ in het model om volgens henzelf ‘ongeëvenaarde transparantie en natuurlijk, vol geluid’ te bieden’. Het blijft natuurlijk een shotgun-microfoon, dat gebruikmaakt van een supercardioïde patroon om geluid op te vangen vanuit een kleine hoek.

Betere gevoeligheid

Volgens Røde is het circuit van de microfoon verbeterd, waarbij de gevoeligheid is verhoogd en de zelfruis wordt verminderd. De microfoon heeft een 3,5 mm TRS-uitgang die geen plug-and-play-functionaliteit biedt. Er zijn geen bedieningselementen of geïntegreerde batterijen, waardoor je alle aanpassingen moet doen op de camera of smartphone waar je de VideoMicro 2 op aansluit.

Advertentie

De Røde VideoMicro II is te koop voor 100 euro. De microfoon wordt geleverd met twee windschermen (foam en fur) en kabels om hem aan te sluiten op een smartphone of camera. 

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in