Canon heeft aangekondigd dat ze heel wat producten duurder maken. Wat voor gevolgen heeft dat voor ons als fotograaf?

Voor ons vooralsnog niet veel: het gaat om 65 Canon fotografieproducten die Canon Japan in prijs gaat verhogen. Denk daarbij aan camera’s met verwisselbare lenzen, objectieven, compactcamera’s en meer. Zoals het er nu uitziet worden de prijzen enkel voor de Japanse markt verhoogd, maar het zou kunnen dat de regionale dochterondernemingen wellicht de prijzen ook verhogen.

Canon Japan

Canon Marketing Japan zegt dat het ‘alles in het werk heeft gesteld om de productprijzen op peil te houden, maar het is moeilijk geworden om de prijzen op peil te houden door alleen zakelijke inspanningen’. Als gevolg hiervan verhoogt het vanaf 4 november de prijzen van bijna al zijn DSLR- en spiegelloze camera’s en lenzen, waaronder 19 camera’s met verwisselbare lenzen, 42 verwisselbare lenzen, twee compactcamera’s, de Canon EOS R5 C en de professionele videocamera XF605.

Tot 10% duurder

De prijsstijgingen variëren van 1-2% voor sommige producten tot 10% voor andere. Dat klinkt als een flinke stijging, maar deze prijsaanpassingen komen goed overeen met de huidige wereldwijde inflatiecijfers. Hoewel de prijsverhogingen op dit moment beperkt blijven tot de Japanse markt, is het aan Canon USA of Canon Europe om ook hun prijzen te verhogen. Het zijn technisch gezien losstaande ondernemingen die de verschillende markten bedienen. Op dit moment zijn er nog geen berichten of geruchten dat andere marktgebieden hun prijzen ook gaan verhogen.

Advertentie
AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in