Goed nieuws voor Photoshoppers: er komen een aantal toffe verbeteringen die samenwerken eenvoudiger maken en het programma slimmere bewerkingen laat uitvoeren.

Een aantal van deze nieuwe functies zijn vooalsnog in bèta, zoals de functie Share for Review, waarmee je aan projecten kunt samenwerken zonder Photoshop te verlaten. Andere functies hebben betrekking op de bewerkingsmogelijkheden in een browser. De desktop-app krijgt een aantal nieuwe functies, aangedreven door Adobe Sensei AI. Denk daarbij aan nauwkeurige selectiemogelijkheden en een tool voor het verwijderen en vervangen met één klik, om snel en effectief objecten in afbeeldingen te verwijderen.

“In een wereld waar iedereen een maker kan zijn, zorgt Adobe ervoor dat Photoshop zich ontwikkelt om alle makers op verschillende platforms en apparaten van dienst te zijn”, zegt Scott Belsky, chief product officer en executive vice president, Creative Cloud bij Adobe. “Dit jaar hebben we Photoshop slimmer en samenwerkingsgerichter gemaakt, zodat je gemakkelijk feedback kunt krijgen en nog sneller spectaculaire afbeeldingen kunt maken.”

Samenwerken in Photoshop

In onze online samenleving is samenwerken op afstand steeds belangrijker geworden. Met de functie Share for Review wordt dat makkelijker, omdat alle feedback direct in de Photoshop-app wordt verwerkt. Met deze functie kunnen creators hun werk delen in de vorm van een weblink. Anderen kunnen het project in hun browser bekijken en reageren, daarvoor hoeven zij geen Creative Cloud-abonnement te hebben. Alle opmerkingen en commentaren worden vervolgens verzameld in Photoshop.

Advertentie

AI-innovaties

Onlangs zagen we al een aantal toffe innovaties in Photoshop Elements, maar ook in grote broer Adobe Photoshop komen een aantal toffe functies. Een aantal van de nieuwe AI-functies zijn onder meer:

  • Selectieverbeteringen laten je over complexe objecten zweven en detecteren, om met één klik op de knop gedetailleerde selecties te maken. De selecties zijn beter en nauwkeuriger. De functie werkt op allerlei objecten, zoals luchten, voorgronden, onderwerpen en haar.
  • Met één klik verwijderen en vullen is ook verbeterd voor Photoshop op het web. Met deze functie selecteer en verwijder je voorwerpen uit afbeeldingen, waarbij het verwijderde gebied wordt gevuld met inhoudbewuste opvulling.
  • Photo Restoration Neural Filter (bèta) helpt gebruikers van online Photoshop om oude of beschadigde foto’s weer tot leven te brengen. Dankzij de AI worden krassen en andere kleine onvolkomenheden verwijderd.
  • Achtergrond verwijderen is nu beschikbaar in Photoshop op het web (bèta), waardoor de achtergrond met één klik kan worden verwijderd.
  • Maskeren en borstelen zijn nu ook beschikbaar in Photoshop op het web (bèta) en maken nauwkeurige aanpassingen sneller en gemakkelijker vanuit een webbrowser.
  • De beeldbewerkingsfuncties van Photoshop en Lightroom AI werden het afgelopen jaar meer dan 1,3 miljard keer gebruikt. Deze innovatieve tools maken alledaagse Photoshop-taken makkelijker en sneller, zoals het selecteren van gedetailleerde objecten, het veranderen van de gezichtsuitdrukking van een persoon of het verwijderen van oneffenheden in een portret. De Neural Filters en andere AI-aangedreven functies geven Photoshop-gebruikers meer tijd om te doen waar ze van houden: creëren.

Photoshop-app

Photoshop is beschikbaar voor desktops, iPads en browsers. Naast de verbeteringen voor de desktop-app en de webapplicatie wordt ook Photoshop op de iPad doorontwikkeld. iPad-gebruikers krijgen toegang tot de krachtige functies van Photoshop met één tik op Content-Aware Fill and Remove Background, waarbij AI wordt gebruikt om ongewenste elementen in foto’s nauwkeurig te vervangen.

Over Adobe

Adobe verandert de wereld door middel van digitale ervaringen. Een abonnement voor fotografen (met Adobe Photoshop en Adobe Lightroom) kost 12,09 euro per maand. Ga voor meer informatie naar www.adobe.com.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in