Tamron heeft een nieuwe 20-40 mm F2.8 Di II VXD-zoomlens voor full-frame Sony E-mount camera's aangekondigd. Wat kun je verwachten?

Het fraaie van de Tamron 20-40mm f2.8 is natuurlijk het constante diafragma over het zoombereik. Daarnaast is het unieke brandpuntsafstandbereik anders dan de gangbare zoomformaten, wat bijzondere mogelijkheden oplevert. De motorgestuurde autofocus (VXD, Voice-coil eXtreme-torque Drive) is volgens Tamron compatible met veel cameraspecifieke functies, zoals Fast Hybrid AF en Eye EF. Met de Focus Ring Function Setting kun je de bediening van de scherpstelring aanpassen, waardoor je prettiger en nauwkeuriger kunt scherpstellen.

Specificaties

Het objectief is opgebouwd uit 12 elementen in 11 groepen, waaronder vier LD (low dispersion)-elementen, twee GM-elementen (Glass Molded Aspherical) en één Hybrid Asferisch element. Het voorste element is behandeld om vuil- en waterafstotend de zijn. De lens heeft een minimale scherpstelafstand van 17 cm bij 20 mm en een vergrotingsfactor van 1:3,8. Het diafragma bestaat uit negen lamellen, de filterdraad heeft een diameter van 67mm. Het objectief zelf heeft een diameter van 74,4mm en is 86mm lang. Hij weegt ongeveer 365 gram.

De Tamron 20-40mm F2.8 Di III VXD is vanaf 27 oktober 2022 verkrijgbaar voor 999 euro.

Advertentie
AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in