DJI komt met een nieuwe first-person view (fpv) drone, de Avata. De drone kan 4K/60p opnemen en heeft nieuwe DJI Goggles 2 en DJI Motion-controller voor je in petto, die beide speciaal zijn ontworpen voor FPV-drones.

De Avata daait op een Type 1/1,7 (7,6×5,7 mm) CMOS-sensor. Deze heeft een resolutie van 48 megapixel en kan 4K-video tot 60 frames per seconde opnemen, of 2,7K-video tot 120fps. De camera is voorzien van een ultragroothoeklens met een kijkhoek tot 155 graden en een vast diafragma van F2.8.

Stabiele prestaties

Video wordt gestabiliseerd met DJI RockSteady en DJI HorizonSteady. De eerste minimaliseert de trillingen van de ingebouwde camera, terwijl de laatste het beeld waterpas houdt. Net als bij de recente drones van DJI, is de DJI Avata uitgerust met een D-Cinelike-kleurmodus voor flexibelere postproductie-workflows. De DJI Avata gebruikt microSD-kaarten voor de opslag, maar heeft ook 20 GB interne opslag als een soort back-up.

DJI Goggles 2 en Motion Controller

Om de DJI Avata te besturen, ben je afhankelijk van een VR-bril. Voor betere prestaties en ervaringen heeft DJI de Goggles 2 ontwikkeld. Deze tweede generatie videoheadset is kleiner en lichter is dan zijn voorganger. Je ziet het beeld op een Micro OLED-scherm met instelbare dioptrie (handig voor brildragers). Op de DJI Goggles 2 zie je een 1080p livestream tot maximaal 100fps. DJI zegt dat de transmissievertraging slechts 30 milliseconden is en dat de headset werkt op een maximale afstand van 10 km. De zijkant van de headset is voorzien van een aanraakpaneel, waarmee je de drone kunt besturen. Wil je meer controle over de drone? Met de DJI Motion Controller kun je nauwkeurige bewegingen kunnen uitvoeren met handbewegingen, wat je kunt vergelijken met een draadloze joystick, zoals van de Oculus Rift en HTC Vive Pro 2 VR-brillen.

Advertentie

Nieuwe vluchtfuncties en modi

De DJI Avata beschikt over een paar toffe functies, zoals de Turtle-modus. Dankzij deze modus zal de drone automatisch met de goede kant naar boven kantelen als hij op zijn rug landt en weer opstijgen. Er is ook een Emergency Brake and Hover-functie die de drone stopt en op elk moment tijdens een vlucht op zijn plaats houdt. Met de Failsafe Return to Home roep je de drone terug naar zijn startpunt. Dankzij deze functie zal hij ook automatisch terugkeren wanneer de batterij bijna op is (na ongeveer 18 minuten). Andere specificaties zijn:

  • DJI GEO 2.0 geofencing-systeem
  • Ingebouwd DJI AirSense ADS-B-ontvangersysteem
  • DJI AeroScope-technologie
  • Infrarooddetectiesysteem
  • Neerwaarts zichtsysteem met twee camera’s gebruikt
  • Ingebouwde vliegmodi: Normaal (N), Handmatig (M) en Sport (S)

Optionele accessoires die beschikbaar zijn voor de DJI Avata zijn de Intelligent Flight Battery, de Battery Charging Hub, propellers, bovenframe, propellerbescherming, ND-filterset (ND8, 16 en 32), een 65W draagbare oplader, een 65W autolader en een DJI Goggles rugzak.

Prijs en beschikbaarheid

Een standalone versie van de DJI Avata wordt verkocht vanaf 579 EUR zonder een afstandsbediening, bewegingscontroller of bril, wat ideaal is voor degenen die al een compatibel model hebben om te besturen en te bekijken vanuit de drone.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in