Tamron komt in de herfst van dit jaar met een nieuwe 20-40 mm F2.8 Di III VXD-zoomlens voor full-frame Sony E-mount camerasystemen. Wij vertellen je er graag meer over.

Heel gedetailleerd is Tamron nog niet geweest over dit nieuwe objectief, maar duidelijk is wel dat de  20-40 mm F2.8 Di III VXD gebruikmaakt van Tamrons Voice-coil eXtreme-torque Drive (VXD) lineaire motoren gebruikt voor autofocus. De minimale scherpstelafstand van dit objectief is 17 cm, met een vergrotingsverhouding van 1:3,8. Volgens Tamron kan het objectief veel camera-specifieke functies gebruiken, zoals Fast Hybrid AF en Eye AF.

Specificaties

Heb objectief is ontwikkeld voor snelle actie. Dat was al duidelijk aan het snelle scherpstelsysteem, maar ook aan de bedieningsvrijheid. Zo heeft de Tamron 20-40 mm een zoomringrotatieboog van 65 graden, zodat je snel kunt in- en uitzoomen. De functie van de focusring kun je via Tamrons Lens Utility-app aanpassen, zodat je er een eigen functie aan kunt meegeven, zoals het instellen van het diafragma of de sluitertijd. Het objectief heeft een vochtbestendige functie, met het frontelement dat voorzien is van een fluorcoating. Deze is in staat om vuil, stof en water af te weren.

Afmetingen en gewicht

Het objectief is bijzonder compact, met een lengte van slechts 8,64 cm en een gewicht van 365 g. Het frontelement heeft een filterdraad van 67 mm. Er is op dit moment geen prijsinformatie beschikbaar.

Advertentie

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in