Helaas voor de puristen: deze papieren camera komt niet uit de stal van Leica, maar is duidelijk geïnspireerd op het ontwerp.

De kwaliteit van de beelden zal dus ver van de befaamde Leica-kwaliteit liggen, waardoor deze ‘milieuvriendelijke camera’ eerder een noviteit is dan een professionele tool. Toch is het wel een tof hebbeding, deze ultradunne Leica-achtige camera. Hij is gemaakt van karton, met een kleine digitale camera aan beide zijden. Hiermee kun je 16 megapixel foto’s schieten, 10 seconden-lange filmpjes schieten op full-HD en timelapsevideo’s maken.

Digitale lomografie

Hiermee kun je deze camera zien als een digitale lomo-camera. Hij heeft enkel een volautomatische modus, waardoor je geen invloed hebt op zowel de belichting als de witbalans. De beelden worden opgenomen op een microSD geheugenkaart van maximaal 32GB. De camera heeft ook een micro-USB poort om de foto’s over te zetten. De enige knop op de camera dient als sluiterknop, maar ook om het toestel aan of uit te zetten. De camera werkt op 2 AAA-batterijen en is 10,9 x 7 x 1,2 cm groot, met een gewicht van 62 gram.

Er zijn verschillende plekken om deze camera aan te schaffen voor ongeveer 145 euro, op de website van de fabrikant Papershoot vind je talloze accessoires, waaronder voorzetlenzen, verschillende stijlen en nog veel meer.

Advertentie

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in