Leica heeft een nieuwe limited-edition filmcamera uitgebracht, in een oplage van slechts 250 stuks: de Leica M-A Titan. En voor een krappe 20.000 USD is hij van jou!

De Leica M-A ‘Titan’ set is Leica’s zesde limited-edition camera met een titanium buitenkant. De eerste uitvoering was de Leica M6 TTL ‘Titan’ uit 2001. De limited edition Leica M-A ‘Titan’ camera en lens zijn gefreesd uit massief titanium, een materiaal dat bekend staat om zijn duurzaamheid. Daarnaast geeft het de camera een uniek uiterlijk. De camera wordt geleverd met een bijpassende APO-Summicron-M 50mm F2 ASPH lens, waarbij de behuizing eveneens is gemaakt van titanium. Dit objectief is een eerbetoon aan de originele 50mm Summicron-M-lens uit 1956. Het objectief wordt geleverd met een ronde zonnekap… van titanium.

Analoog

Belangrijk om te weten is dat de Leica M-A een puur mechanische camera is, zonder stroom- of dataverbindingen. Daarmee zet de camera een stempel op hun eigen filosofie, waarbij ze je “een terugkeer naar fotografie in zijn puurste vorm” beloven. De Leica M-A heeft niet eens een lichtmeter, in tegenstelling tot de Leica MP. De speciale editie bevat het klassieke ‘Ernst Leitz Wetzlar’-script op de bovenplaat. En natuurlijk is het genieten van die kenmerkende sluitergeluiden van Leica!

Prijs en beschikbaarheid

De limited edition Leica MA ‘Titan’ is slechts in een oplage van 250 stuks gemaakt en is daarom niet goedkoop. Het is een echte collectors edition en kost 19.995 USD. De camera en lens zijn gegraveerd met serienummers van speciale edities en de set wordt geleverd in een speciale presentatiedoos, bekleed met zwarte zijde. Wil je liever een iets goedkoper analoog model? De standaard versie van de Leica M-A in zwart chroom of zilverchroom je 4.700 euro.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in