Snapchat

Een YouTube-clip delen op Snapchat is een stuk eenvoudiger geworden. Android- en iOS-gebruikers kunnen dat nu via de Snapchat Camera doen.

Of je als Snapchat-gebruiker nu een korte video in je Story wil delen, of als een individuele Snap: je kan nu rechtstreeks een YouTube-clip publiceren, zonder allerlei omwegen. Vanuit het Snapchat Camera-menu kan je creatieve laagjes toevoegen (zoals tekst of geautomatiseerde stickers). Die kunnen je kijkers rechtstreeks doorsturen naar een video in de YouTube-app of je browser. 

YouTube-video delen op Snapchat 

Hoe werkt het concreet? Snapchat lijst de stapjes kort op. Vanuit de YouTube-app kan je de share-knop gebruiken om vervolgens het bekende spook-icoontje te selecteren.

  • Open de YouTube-app en kies een video die je wil delen.
  • Tik op Deel/Share en kies vervolgens het Snapchat-icoontje om automatisch de Snapchat Camera te openen.
  • Maak vervolgens een leuke Snap met de geautomatiseerde YouTube-sticker en bewerk je lagen met de creatieve tools die je kent.
  • Alles wat je vrienden dan nog moeten doen is op de YouTube Sticker tikken en de video opent in de YouTube-app of browser.

Het is volgens Snap voor het eerst dat je YouTube-links visueel kan delen. Al met al is het fijn om de optie te hebben, al zal de feature niet zo populair zijn als de vraag om verticale video’s te delen van TikTok en Instagram.  Kom je op YouTube toch een video tegen die je absoluut wil delen, dan zal het uiteraard van pas komen voor actieve gebruikers. Het zullen in de praktijk vooral de YouTube Shorts zijn die zich het beste lenen voor het format en nu vlot gedeeld kunnen worden via Snapchat.

Advertentie
AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in