Sony FE 16-35mm

De compacte Sony FE 16-35mm heeft een constant diafragma van F4 over het gehele zoombereik en gaat 1.500 euro kosten.

Met de 16-35mm f/4.0 FE PZ introduceert Sony een Power Zoom lens die geschikt is voor zowel fotografie als filmen en vloggen. Het zoomobjectief koppelt een uitstekende beeldkwaliteit aan krachtige autofocus en een prettige bediening.

De 16-35mm is ontworpen voor de fullframe camera’s van Sony en biedt een combinatie van hoge resolutie en een prachtige bokeh in een compact design. Het optisch ontwerp bestaat uit twee AA (Advanced Aspherical) elementen, een standaard asferisch element, een Super ED (Extra-low Dispersion), een ED glazen element en een ED asferisch element. Het geheel moet chromatische en sferische aberratie onder controle houden en zorgen voor uitstekende optische prestaties over het hele beeld. Dankzij de AA-elementen zou de zoom ook uitstekend geschikt zijn voor close-upopnames binnen het volledige zoombereik. Een coating onderdrukt flare en ghosting en zorgt zo voor heldere beelden.

De 16-35mm f/4.0 FE PZ lens gebruikt als eerste Alpha-lens zes XD (Extreme Dynamic) lineaire motoren voor het scherpstellen en het zoomen. Ze zorgen voor een snelle respons en werken soepel en stil. De zoom heeft op de Sony a1 geen problemen om accuraat scherp te stellen en continu te blijven fotograferen met maximaal 30 frames per seconde.

De lenstechnologie in de 16-35mm vermindert focus breathing en focus- en axiale verschuiving tijdens het zoomen. Ook de focus-, zoom- en diafragmawerking verlopen geruisloos, waardoor er nauwelijks storende ruis of trillingen tijdens het filmen worden geregistreerd.

Buitenkant Sony FE 16-35mm

De lens beschikt over een zoomhendel met variabele zoomsnelheid. Bovendien zorgt Linear Response MF ervoor dat de focusring direct en lineair reageert op aanpassingen tijdens het handmatig scherpstellen. De lens heeft een Iris Lock Switch die kan voorkomen dat de diafragmaring per ongeluk verschuift.  De lens beschikt tevens over een aanpasbare focus hold-knop voor extra gebruiksvriendelijkheid. Het design is stof- en vochtwerend en een fluorinecoating aan de voorzijde gaat aanhechtend vuil tegen.

De nieuwe lens weegt slecht 353 gram, dat is maar liefst dertig procent lichter dan de VARIO-TESSAR T* FE 16-35 mm F4 ZA OSS van Sony. De groothoekzoom is met afmetingen van 80,5 x 88,1 mm bovendien compact. De filterdiameter bedraagt 72 mm. Zowel de scherpstelling als het zoomen gebeurt geheel intern voor een ideale balans en bediening. Het consistente evenwicht maakt dit objectief ideaal voor filmopnames met een gimbalstabilizer.

De Sony 16-35mm f/4.0 FE PZ lens is vanaf mei verkrijgbaar voor zo’n 1.500 euro.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in