update Luminar Neo

De update voor Luminar Neo biedt meerdere nieuwe mogelijkheden en verhoogt de stabiliteit van de fotobewerker.

Een sterk staaltje van volharding van het in Oekraïne gevestigde Skylum. Het softwarebedrijf heeft ondanks de oorlog in het land een update voor Luminar Neo afgekregen. Na het updaten naar versie 1.0.2 biedt de fotobewerker meerdere nieuwe mogelijkheden en werkt hij stabieler.

Gebruikers kunnen bijvoorbeeld hun bewerkingen kopiëren om ze later op andere beelden toe te passen. De aanpassingen zijn te synchroniseren via het tabblad Catalogus. Ook is de tool Image 3D Transform toegevoegd. Deze kan je inzetten als je een foto wilt schalen of het perspectief ervan wilt veranderen. Met behulp van de schuifregelaars van de tool is het mogelijk de perspectiefvervorming handmatig aan te passen.

Luminar Neo kan in de geüpdatete versie omgaan met PNG-afbeeldingen die transparante delen bevatten. Ook kunnen gebruikers nu de snelheid van effecten verhogen en op Windows mappen met bestanden in het programma importeren. Skylum geeft ten slotte aan de stabiliteit te hebben verbeterd omdat het een aantal bugs heeft opgelost.

De beloofde Maskeer-tool, die elementen als lucht en bruggen selecteert, en de Portret-achtergrondverwijderaar ontbreken dus nog in deze update.

Timing volgende update Luminar Neo onzeker

In normale tijden werkt de meerderheid van het Skylum-team in Kiev, waar het belangrijkste ontwikkelingscentrum is gevestigd. Vanwege de oorlog werken de mensen nu verspreid over Oekraïne en in het buitenland aan de ontwikkeling van Luminar. “We vragen vriendelijk om je geduld en steun in deze donkere tijden, omdat het langer kan duren voordat updates worden vrijgegeven”,  zegt de woordvoerder van de softwareontwikkelaar daarover.

Het bedrijf houdt mensen op de hoogte van de recente gebeurtenissen in Oekraïne en de gevolgen voor Skylum op een speciale pagina. Daar vind je ook tips over hoe je de mensen in het land kan helpen.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in