Digi swap

Met Digi Swap en je iPhone tover je een analoge filmcamera om tot een digitale variant waarmee je ook kunt filmen.

Met de Digi Swap kun je je iPhone koppelen aan een oude filmcamera. Op die manier kun je de lens van dat toestel gebruiken om foto’s en video’s vast te leggen. Het gadget is een van de producten die op de aanstaande Japanse fotografiebeurs CP+ 2022 worden geïntroduceerd.

Omdat er nog geen officiële launch is, is er nog niet veel bekend over de Digi Swap. In de video op de website is te zien dat het werkt met een accessoire om een iPhone aan de analoge camera te bevestigen. Dit bestaat uit aluminium onderdelen en past op verschillende camera’s. Voor de Leica M-serie heb je nog een extra accessoire nodig. Voor een goede bevestiging moet je het klepje waarmee je de film vervangt, van het toestel verwijderen.

Digi Swap app

Vervolgens kun je met een app op je telefoon al dan niet bewegende beelden vastleggen. De gewenste sluitertijd en diafragma bepaal je op je analoge toestel. Ook de afdrukknop van het apparaat gebruik je om beelden te maken. Om te filmen zet je je oude fotocamera in de Bulbmodus. In de app zelf kun je volgens de video in elk geval de gevoeligheid van je beelden bepalen.

Digi Swap
Met de Digi Swap kan je ook filmen.

Op de productsite staat vermeld dat de Digi Swap werkt met meerdere iPhone-modellen. De gadget ondersteunt in elk geval de iPhone X, XS, 11, 11 Pro, 12 , 12 Pro, 13 en 13 Pro. Men maakt geen melding over de nieuwste Max-modellen, dus die zijn er waarschijnlijk niet compatibel mee.

Over de prijs van de Digi Swap is nog niets bekend, ook niet over welke filmcamera’s het accessoire ondersteunt. Het product zal hoogstwaarschijnlijk eerst op Kickstarter verschijnen. CP+ 2022 vindt plaats van 24 tot en met 27 februari van dit jaar.

Voor Leica M is een extra accessoire vereist.
AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in