OnePlus heeft vandaag de tweede generatie Hasselblad Camera voorgesteld voor de OnePlus 10 Pro. Een groothoeklens zorgt voor een ultra-wide perspectief van 150 graden.

De samenwerking tussen OnePlus en Hasselblad ging van start met de OnePlus 9 Serie vorig jaar, wat zich vertaalde in softwarematige verbeteringen aan de kleurweergave en een frisse nieuwe look voor de camera-app. Voor de OnePlus 10 Pro (en mogelijk de hele 10 Serie) komt daar OnePlus Billion Color Solution bij en de tweede generatie van de Hasselblad Pro Mode met RAW+.

OnePlus Billion Color Solution

Met de OnePlus Billion Color Solution kan kleurkalibratie worden toegepast op meer dan een miljard kleuren, wat 10-bits kleuren voor het eerst naar een OnePlus-smartphone brengt. Dankzij de Billion Color Solution legt de OnePlus 10 Pro foto’s vast met een dekking van het DCI-P3-kleurengamma dat 25 procent groter is, en kan het toestel 64 keer meer kleur verwerken dan zijn voorganger. 10-bits kleuren worden ondersteund op elk van de drie achtercamera’s van de OnePlus 10 Pro (hoofdcamera, telelens en groothoeklens). Hierdoor zal kleurbanding zo goed als verdwijnen, wat voor vloeiende kleurovergangen zal zorgen in de foto’s die je maakt.

OnePlus 10 Pro Hasselblad

Hasselblad Pro Mode

De tweede generatie van de Hasselblad Pro Mode maakt het nu ook mogelijk om foto’s vast te leggen in 12-bit RAW. De nieuwe modus ondesteunt ook een nieuwe krachtige RAW-indeling genaamd RAW+, die de gebruiker alle voordelen van het vastleggen in een RAW-indeling biedt met de technische fotografie-elementen van de smartphone. Dit zorgt voor fotobestanden van de hoogste kwaliteit met een groter dynamisch bereik, kleurvermindering en meer mogelijkheden voor gebruikers die hun foto’s graag bewerken, aldus OnePlus.

150 graden ultra-wide

Wat de impact is van bovenstaande kleurverbetering op het eindresultaat valt nog af te wachten, maar het is nu al zeker dat de groothoekfoto’s die je maakt met de OnePlus 10 Pro er uniek zullen uitzien. Waar de meeste smartphones een beeldhoek van zo’n 120 graden hebben met de ultra-wide camera zal dat bij de OnePlus 10 Pro maar liefst 150 graden zijn. Er is ook ondersteuning voorzien voor een nieuwe Fisheye-modus die het uiterlijk van speciale 360°-camera’s nabootst en een geheel nieuw perspectief biedt tijdens het fotograferen. Als dit je allemaal wat veel lijkt, kan je ook terugvallen op een gezichtsveld van slechts 110 graden.

Movie Mode

De OnePlus 10 Pro is voor het eerst uitgerust met de Movie Mode, waarmee je ISO, sluitertijd en meer kunt aanpassen voor en tijdens video-opnames. Bovendien kun je met de Movie Mode filmen in LOG-formaat zonder vooraf ingesteld beeldprofiel, zodat videografen beschikken over een leeg canvas dat gemakkelijk bewerkt kan worden. Opnamen die zijn gemaakt in LOG-formaat hebben ook een groter dynamisch bereik en geven meer informatie over schaduwen en belichte delen. 

Eerder deze week kregen we al het ontwerp van de OnePlus 10 Pro te zien en werden ook al de specificaties onthuld. De smartphone komt op 11 januari exclusief in China uit, de rest van de wereld volgt later in 2022.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in