Z9

Bekijk hier de eerste foto's die we met een preproductiemodel van Nikons nieuwe vlaggenschip de Z9 maakten.

Zoals we gisteravond al schreven, mocht Shoot de Nikon Z9 gisteren al even voelen en proberen. Een halfuurtje is natuurlijk veel te kort voor een onderbouwd oordeel, maar duidelijk is dat Nikon met zijn nieuwe vlaggenschip weer een knap staaltje heeft geleverd. Een body met perfecte bouwkwaliteit en een superieure bediening in Nikon-stijl. Intern high-end hardware en slimme trackingfuncties – de Z9 voldoet aan alle strenge eisen van professionals.

Z9

Belangrijk is natuurlijk wat je met al die mooie specificaties kunt, en daarvan kregen wij alvast een mooi voorproefje te zien. De camera ligt heerlijk in de hand en heeft de herkenbare bediening van bijvoorbeeld de D6. Bij de oogherkenning en tracking van onderwerpen kan je met de Z9 nauwelijks vertraging merken; dat gaat razendsnel. Welke capriolen de danser ook uithaalde, de Nikon bleef zijn ogen perfect volgen. Zo’n geavanceerd autofocussysteem vraagt natuurlijk om een langere inwerkperiode om alle mogelijkheden te ontdekken en de functies goed aan je eigen manier van fotograferen aan te passen. Maar de eerste foto’s (*) die we met een preproductiemodel van het nieuwe vlaggenschip maakten, smaken alvast naar meer.

(*) Deze foto’s zijn gemaakt met een sample camera en bovendien geoptimaliseerd voor weergave op internet.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in