TTArtisan 40mm

De TTArtisan 40mm F2.8 is een goed gebouwd objectief dat met een vergrotingsmaatstaf van 1:1 ideaal is voor macrofotografie.

TTArtisan heeft haar assortiment uitgebreid met een nieuwe macrolens, de TTArtisan 40mm F2.8 APS-C Macro. De lens is ontworpen voor APS-C-camera’s en heeft vanwege de cropfactor een vergelijkbare beeldhoek van 40 graden als een 60mm-objectief voor toestellen met een fullframe sensor. Het is daarom zowel geschikt voor macro-onderwerpen als voor portretten.

De 40mm-prime is ontwikkeld om de microwereld voor het blote oog zichtbaar te maken. De interne lensstructuur bestaat uit acht elementen in zeven groepen, en levert een vergroting van 1:1. In de optica bevinden zich twee extra-low-dispersieglazen die chromatische aberraties over het gehele frame helpen minimaliseren en moeten zorgen voor een goede beeldkwaliteit en hoge kleurnauwkeurigheid.

TTArtisan 40mm levert dromerig bokeh

Dankzij zijn grote diafragma van F2.8 presteert de prime ook goed in donkere omgevingen. De elf lamellen van het diafragma zorgen voor een dromerig bokeh in de onscherpe delen. Scherpstellen kan vanaf de minimale scherpstelafstand van 17 centimeter, en het F2.8-diafragma kan tot f/16 worden dichtgeknepen.

De TTArtisan 40mm F2.8 APS-C Macro is een compacte lens met afmetingen van ongeveer 62 x 67 mm. Ook is hij ondanks de metalen behuizing met een gewicht van 371 tot 403 gram (afhankelijke van de lens mount) niet zwaar. Volgens de fabrikant is de  bouwkwaliteit goed en heeft het objectief een soepele scherpstelring. Filters met een maat van 52 mm kunnen op de voorkant worden geschroefd.

De lens is in België verkrijgbaar via www.lenses4photo.eu voor een prijs van 145 euro. Er zijn versies met een lensvatting voor Canon M, Fujifilm X, Nikon Z en Sony E. Bovendien is er een versie met MFT-mount.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in