Photoshop Elements 2022

Photoshop Elements 2022 en Premiere Elements 2022 maken nog uitgebreider gebruik van AI om (video)beelden te verbeteren.

Adobe heeft met Photoshop Elements 2022 en Premiere Elements 2022 de nieuwste versies van zijn foto- en videobewerkingspakketten voor consumenten aangekondigd. Sensei gaat een belangrijke rol spelen in de programma’s, die foto- en videobewerking toegankelijk voor iedereen willen maken. Met de AI ervan kunnen de programma’s foto’s of video’s automatisch bijwerken op vlak van belichting en contrast. De slimme technologie kan zelfs animaties die bij de compositie passen toevoegen.

In Photoshop Elements 2022 introduceert Adobe een reeks nieuwe art filters die je foto’s kunnen omtoveren in een schilderij in de stijl van Da Vinci, Van Gogh of andere kunstenaars. Een andere leuke feature is de optie om sneeuwvlokken, glitters en dergelijke over een foto te leggen en die als MP4 te exporteren voor je sociale media.

Meer Guided edits in Photoshop Elements 2022

Verder voorziet Adobe in nieuwe Guided edits. Deze interactieve, stapsgewijze tutorials maken je het je makkelijk de juiste aanpassingen te doen om je (video)beelden op te smukken. Photoshop Elements krijgt vier nieuwe Guided edits en Premiere Elements twee, wat het totaal op 87 brengt.

De fotosoftware biedt nieuwe tutorials om je huisdierfoto’s te verbeteren door halsbanden te verwijderen, vachtsecties te maken en te verfijnen, en de kleur en belichting aan te passen. Er is ook een nieuwe Guided edit om de achtergrond van een beeld uit te breiden, bijvoorbeeld voor een panorama. De software houdt daarbij intelligent rekening met de elementen die in het beeld te zien zijn.

Photoshop Elements 2022
Photoshop Elements 2022

Videotoepassing Premiere Elements focust met Sensai AI op het herframen van je beelden, zodat ze helemaal passen in de sjablonen van sociale media als Instagram en TikTok. Daarbij houdt de AI er rekening mee dat er geen belangrijke details buiten beeld vallen. Er zijn tot slot ook twee nieuwe Guided Edits: de mogelijkheid om geanimeerde laagjes toe te voegen en het aanpassen van schaduwen en het accentueren van highlights. In de Organizer vind je straks ook nog nieuwe slideshow-stijlen terug en GIF-playback.

Zowel Adobe Elements als Premiere Elements ondersteunen vanaf nu automatische updates, zodat nieuwelingen zich niet onnodig door een reeks dialoogvensters moeten worstelen, aldus Adobe. Beide apps werden ook visueel opgefrist en de interfaces voelen minder druk. Beide apps zijn in bundel verkrijgbaar voor 149,99 dollar en los aan 100 dollar per stuk.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


1 REACTIE

  1. Niet veel nieuws in versie 2022 van Photoshop Elements om aan een update van mijn versie van 2020 te denken.
    Denkelijk heeft ook hier Covid een rem gezet op de ontwikkeling van een nieuwere versie?
    Tot volgend jaar en dan zien we wel weer!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in