Photoshop Elements 21

Photoshop Elements 21 en Premiere Elements 21 zijn weer voorzien van meer Guided Edits en automatische aanpassingen.

Met Photoshop Elements 2021 en Premiere Elements 2021 heeft Adobe zoals altijd in oktober de nieuwste versies van zijn software voor amateurbeeldmakers aangekondigd. De programma’s zijn vooral aangepast op het gebied van geautomatiseerde taken en de ‘guided edits’. Ze maken nog meer gebruik van de artificiële intelligentie van Adobe Sensei om de organisatie- en bewerkingsmogelijkheden te stroomlijnen.

Nieuw in Photoshop Elements 2021

In de nieuwe Elements kun je beweging toevoegen aan statische afbeeldingen. Met slechts één klik kan je nu beelden omzetten in bewegende foto’s. De functie wordt aangedreven door Adobe Sensei. Ze laat je toe om eenvoudig leuke, geanimeerde GIF’s met 2D- en 3D-camerabewegingen te maken.

Elements heeft al langer functies die helpen om een moment kloppend te maken. Zo biedt de software tools om gesloten ogen en een gemiste glimlach in een groepsfoto te fixen. Adjust Face Tilt is de toevoeging van dit jaar aan deze categorie van bewerkingen. De functie laat iedereen op een groeps- of portretfoto in de goede richting kijken. Adobe Sensei maakt hiervoor het mogelijk om automatisch de positie van iemands gezicht aan te passen.

Ook kan je met de beeldsoftware nu eenvoudig motiverende citaten of gepersonaliseerde berichten aan foot’s toevoegen. De functie Quote Graphics biedt hiervoor vooraf ingestelde sjablonen, die je zelf kunt aanpassen en van animaties kan voorzien.

Nieuw in Premiere Elements

In de nieuwe versie van de consumentenvideosoftware kan je nu een specifiek object (of gebied) van een video selecteren. Daarop kan je eenvoudig een effect toepassen dat de hele video volgt. De functie moet vooral veel tijd besparen. Ook is Premiere Elements 21 krachtiger gemaakt door GPU-versnelde prestaties. Hierdoor kun je effecten van hoge kwaliteit afspelen, zonder eerst te moeten renderen. Bovendien gaat het bijsnijden van video’s een stuk sneller. Premiere Elements heeft ook 21 nieuwe muziektracks die je aan je videocreaties kan toevoegen.

Met de nieuwe introducties komt het totaal aan Guided Edits voor beide apps op 83. Deze tutorials vormen de kern van Photoshop Elements en Premiere Elements en zijn nu uitgebreid met vijf nieuwe tutorials. Ze zorgen voor duidelijkheid bij het bewerken van de content. Zo leer je stap voor stap de foto’s en video’s te bewerken, of het nu gaat om basisaanpassingen of meer artistieke creaties. In Photoshop Elements zijn de Guided Edits ‘duotonen’, ‘perfecte landschappen’ en ‘objecten verplaatsen, schalen en dupliceren’ toegevoegd. In Premiere Elements heeft Adobe ‘dubbele belichting’ en ‘geanimeerde matte-overlays’ geïntegreerd.

Voor deze release heeft Adobe de bruikbaarheid van catalogi verbeterd. Die bieden nu een nieuwe manier om eenvoudig een back-up te maken van jouw catalogusstructuur, waardoor je deze gemakkelijk en automatisch kunt herstellen.

De 2021-versies van Photoshop Elements en Premiere Elements kosten gezamenlijk circa 151 euro. Voor een upgrades van een vorige versie betaal je ongeveer 125 euro. Afzonderlijk kosten de programma’s 100 euro of 84 euro voor een upgrade.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in