Eddy Verloes
@ Eddy Verloes | Creative Photo Awards 2021

Eddy Verloes wint met zijn beeld Losing Our Minds, dat onderdeel is van een serie die hij maakte aan het begin van de coronacrisis.

Eddy Verloes is met zijn foto Losing Our Minds bekroond met de eerste plaats in de Open Categorie van de Siena Creative Photo Awards. De Belgische fotograaf maakte het beeld als onderdeel van de gelijknamige serie aan het begin van de pandemie. In die precaire situatie overweldigde angst de mensheid en dwong ons om na te denken over de twijfelachtige en ongepaste exploitatie van Moeder Natuur.

Voor de fotograaf was het een bizarre, maar uiterst boeiende periode. “De mens verliest zijn verstand omdat zich een stormachtige situatie aandient die nieuw en uitdagend voor hem is”, vertelt Verloes over die tijd. “Angst probeert hem te overmeesteren, hij verstijft, begint na te denken over de wereld en over de straf die Moeder Natuur ons lijkt te sturen. We hebben onze Moeder Aarde te lichtvaardig behandeld, te veel van haar geëist in ons egoïsme.”

Over Eddy Verloes

Eddy Verloes maakt voornamelijk zwart-witfoto’s in een poëtische en mysterieuze wereld, die soms tussen realisme en surrealisme balanceert. Hij is altijd gefocust op het beslissende moment en fotografeert met zijn ziel, niet met zijn camera. Zijn (straat)foto’s zijn vaak ook gekruid met een vleugje humor en het is moeilijk om hem in een hokje te plaatsen.

Advertentie

Verloes studeerde literatuur, filosofie en kunst aan de Universiteit van Leuven en de Albert-Ludwigs-Universität Freiburg im Breisgau (Duitsland). Hij is docent aan de Koninklijke Militaire Academie en General Manager van Verloes Languages ​​& Training. Een fotografiestudie voltooide hij aan CVO Leuven. Sinds 2015 publiceerde hij vier fotoboeken, No time to Verloes, Cuba libre, Zeezuchten en Losing Our Minds, en exposeerde hij in verschillende galerijen over de hele wereld.

De Creative Photo Awards heeft tot doel visionaire kunstenaars te erkennen en te belonen. De competitie zoekt daarbij naar foto’s die voortkomen uit de passie en het gevoel van de maker. Het resultaat daarvan is meestal een unieke kijk op de ons omringende realiteit. De jury beloont fotografen die de grenzen van het fotografische medium opzoeken, en die met verschillende technieken of creatieve benaderingen hun ideeën tot leven brengen.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in