ON1 Professional Plugins

Met de ON1 Professional Plugins Series kunnen nu ook eigenaren van Capture One gebruikmaken van de makkelijke tools van ON1.

ON1 heeft laten weten dat zijn Professional Plugin Series nu beschikbaar is voor Capture One. De softwaremaker bracht de plug-inbundel in november al uit met ondersteuning voor Adobe Lightroom Classic en Photoshop, Affinity Photo, Corel Paintshop Pro en Apple Photos. De On1 Professional Plugin Series bevat vier plug-ins: Effects 2021, Portrait AI 2021, Resize 2021 en HDR 2021. Daarmee hebben fotografen binnen hun eigen workflow eenvoudig toegang tot de tools van ON1. Met de ON1 Professional Plugins kunnen ze bijvoorbeeld snel effecten toevoegen of retoucheren met op AI gebaseerde tools.

ON1 Effects 2021 geeft de fotograaf professionele resultaten zonder dat hij of zij ingewikkelde bewerkingen hoeft uit te voeren. Het biedt filters en presets die voor trendy en traditionele fotografische looks zorgen. Zo is er een kleurfilter om de kleur van objecten eenvoudig te wijzigen. Met de Spot Healing Brush kan je snel storende elementen verwijderen. Daarbij zijn alle aanpassingen niet-destructief, zodat je ze later altijd kunt verwijderen of finetunen. Nieuwe aangepaste penseelvormen geven beeldbewerkers nieuwe manieren om creatieve bewerkingen toe te voegen. Ook bevat het nieuwe kleurgevoelige verloopmaskers, waarmee je maskers op basis van een ingesteld kleurbereik kan toepassen.

Overige 3 ON1 Professional Plugins

ON1 Portrait AI 2021 vindt dankzij machine learning gezichten in een foto en verbetert die automatisch. Het analyseert elk gezicht en voegt precies de juiste hoeveelheid retouchering toe aan de huid, ogen en mond. Ook de nieuwe spot healing brush, een full-screen preview en aangepaste penseelvormen zijn ook in deze plug-in aan te roepen.

Advertentie

ON1 HDR 2021 zorgt voor natuurlijk ogende HDR-foto’s die de hooglichten en schaduwdetails van een reeks belichtingen combineren. In een live preview kan je eenvoudig de bewegingsonscherpte van bijvoorbeeld wolken en stromend water regelen. Na de automatische HDR-productie kan je de beelden handmatig met tools en presets aan je wensen aanpassen.

ON1 Resize 2021 is ontwikkeld voor vergrotingen en prints van de hoogste kwaliteit. De 2021-versie bevat prestatieverbeteringen en nieuwe functies. Die moeten het nog gemakkelijker en sneller maken om het formaat van foto’s te wijzigen zonder aan scherpte en details te verliezen.

De versie voor Capture One van ON1 Professional Plugin Series kost tijdelijk zo’n 93 euro, de reguliere prijs bedraagt zo’n 104 euro. Ook voor de Capture One-versie geldt dat elke plug-in ook afzonderlijk te koop is. Dan betaal je iets meer dan 62 euro per plug-in.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in