Envoy Pro FX

OWC is een Amerikaans bedrijf dat is gespecialiseerd in geheugen en randapparatuur voor computers. Hun nieuwste product is de Envoy Pro FX, een robuuste externe drive waarop je data met snelheden tot 2800 MB per seconde kan wegschrijven. Volgens het persbericht is de externe schijf gebouwd als een tank. De aluminium, ventilatorloze behuizing voert warmte […]

OWC is een Amerikaans bedrijf dat is gespecialiseerd in geheugen en randapparatuur voor computers. Hun nieuwste product is de Envoy Pro FX, een robuuste externe drive waarop je data met snelheden tot 2800 MB per seconde kan wegschrijven.

Volgens het persbericht is de externe schijf gebouwd als een tank. De aluminium, ventilatorloze behuizing voert warmte af en is stof-, vocht- en valbestendig. De casing heeft een IP67-classificatie, zodat je hem ook in zeer vochtige omgeving kan inzetten.
Rubberen voetjes zorgen ervoor dat de Envoy Pro niet van je bureau glijdt.

OWC Envoy Pro FX is klein en snel

Het apparaatje is erg compact. In de breedte meet het 6,5 centimeter, terwijl de lengte en hoogte ervan respectievelijk 11 en 2 centimeter zijn. Op de behuizing is ook voorzien in een ledje, dat aangeeft of hij is aangesloten of bezig is met schrijven of lezen.

De Envoy Pro FX werkt in principe direct met elk apparaat dat is voorzien van een Thunderbolt-, een USB-A- of een USB-C-aansluiting. Zo kan je er dus gegevens mee uitwisselen op een Mac, een Chromebook, Windows- of Linux-computer. Aangesloten met Thunderbolt 3 op een Mac behaalt de nieuwe Envoy zijn maximale overdrachtssnelheid van 2800 MB per seconde. Gebruik je de USB-connector, dan kan je gegevens met maximaal 1250 MB per seconde overdragen.

De OWC Envoy Pro FX is vanaf deze beschikbaar met capaciteiten van 240 GB tot 2 TB. De goedkoopste versie zal zo’n 150 euro kosten.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in