Photoshop

Net als Skylums Luminar 4 gebruikt de toekomstige Photoshop-tool artificiële intelligentie om zelfstandig luchten te vervangen.

Adobe heeft een video gepost op YouTube waarin een toekomstige feature van Photoshop te zien is. Productmanager van het beeldbewerkingsprogramma Meredith Stotzner toont in het filmpje de tool Sky Replacement (Lucht vervangen), die werkt met de kunstmatige intelligentie van Adobe, Sensei.

In het voorproefje vertelt ze hoe je met de tool snel en makkelijk indrukwekkende luchten aan een scène kan kunt toevoegen. De feature is vergelijkbaar aan de bijna gelijknamige tool die Skylum in Luminar 4 aanbiedt, AI Sky Replacement. In Photoshop bepaalt Sensei welke delen wel en welke delen niet tot de lucht behoren. Daarna maskeert de software de lucht automatisch met eigen luchten. Ook is het volgens het filmpje mogelijk om zelf een afbeelding te importeren die als lucht van de nieuwe foto moet dienen.

Photoshop verandert niet alleen de lucht

In de video is ook te zien dat de artificiële intelligentie in Photoshop ook de rest van de afbeelding aanpast op basis van de nieuwe lucht. Dat gebeurt op basis van de kleurtemperatuur. Vervang je de lucht door een koelere versie, dan maakt Photoshop ook de voorgrond koeler. Is de lucht juist warmer dan het origineel dan wordt de kleurtemperatuur van de voorgrond automatisch naar boven bijgesteld.

De automatische aanpassingen die Sensei heeft gedaan, zijn zelf te finetunen door de gebruiker. Als de lucht eruitziet zoals gewenst, maakt Photoshop automatisch nieuwe lagen aan voor de maskers en bijbehorende aanpassingen. Het beeld is daarna nog helemaal aan te passen door de gebruiker.

Adobe verklapt nog niet wanneer het de nieuwe feature in Photoshop zal integreren. Wel zegt het dat het meer informatie over deze (en andere nieuwe) feature(s) voor Photoshop tijdens de gratis virtuele Adobe MAX conferentie te geven. Die staat gepland voor 20 tot en met 22 oktober 2020.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in