YouTube Shorts


Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Bedrijven nemen wel vaker populaire videoformats over van andere platformen. Zo introduceerde Instagram enkele jaren geleden ‘mijn verhaal’, dat al snel werd overgenomen door Facebook. Ook Twitter experimenteert met een vergelijkbaar format, ‘Fleets’.

Het nieuwste format is afkomstig van TikTok. Korte filmpjes van slechts enkele seconden die snel de aandacht trekken met challenges, dansjes of grappige inhoud. Instagram kopieerde de populaire app door Reels te introduceren en ook Snapchat deed een poging door gebruikers muziek te laten toevoegen aan video’s.

De volgende aan zet is nu YouTube. In een blogpost maakte het bekend dat het werkt aan YouTube Shorts. De naam zegt het zelf al, ook korte video’s dus. Zelf noemt de videowebsite het een “short-form video experience” voor makers en artiesten op YouTube. Zij kunnen nu met hun mobiele telefoon korte, catchy video’s maken.

YouTube Shorts
YouTube Shorts

YouTube Shorts in teststadium

Google test een bètaversie van de app in India. Het betreft een versie met slechts enkele features, die tijdens de testperiode worden geoptimaliseerd en uitgebreid. Die features zijn gelijkaardig aan wat TikTok biedt: meerdere videofragmenten aan elkaar plakken, video’s opnemen met muziek, snelheidsregelaars voor fast- en slowmotion en een timer die aftelt tot de start van de opname. Net zoals bij Instagram Reels zullen de video’s maximum 15 seconden kunnen duren.

In de blogpost legt Chris Jaffe, vicepresident product management van YouTube, uit dat het bedrijf YouTube Shorts voorlopig test op Android smartphones in India. Hij benadrukt dat het binnenkort ook start met de uitbreiding van de toepassing naar iOS. De functie moet ook snel in meerdere landen beschikbaar zijn.Wil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in