Tamron 28-200mm F/2.8-5.6

Tamron 28-200mm F/2.8-5.6 is de nieuwe zoomlens van Tamron voor de fullframe camera's van Sony. Ook deze is weer licht en compact.

Tamron introduceert met de Tamron 28-200mm F/2.8-5.6 Di III RXD een alles-in-een zoomobjectief voor fullframe camera’s met een E-mount. Zoals we inmiddels van het bedrijf gewend zijn, is ook deze zoom zeer compact en licht. Het objectief heeft een lengte van 117 mm, een gewicht van 575 gram en een filterdiameter van 67 mm. Met dit handzame formaat en lage gewicht heb je dus een lichtere en minder volle fototas, zodat je comfortabel op pad kunt gaan om te fotograferen.

De zoomlens heeft een groot diafragma van f/2.8 in de groothoekstand. Ook in het tussengebied zijn de maximale diafragma’s relatief groot: f/3,5 bij 50 mm, f/5 bij 100 mm en f/5,6 bij 150 tot 200 mm. Het objectief bevat 18 elementen in 14 groepen, waaronder verschillende speciale lenselementen. Die GM (Glass Molded Aspherical), hybride asferische, XLD (eXtra Low Dispersion) en LD (Low Dispersion) lenselementen zijn zo gerangschikt dat ze chromatische en andere aberraties effectief onder controle houden. Dit resulteert in een hoog oplossend vermogen. De Broad-Band Anti-Reflection-coating vermindert effectief ghosting en flare, wat leidt tot scherpe en contrastrijke opnamen.

Tamron 28-200mm F/2.8-5.6

Ga dichtbij met de Tamron 28-200mm F/2.8-5.6

De nieuwe Tamron levert opvallende close-upmogelijkheden voor een objectief met dit bereik. In de 28mm groothoekstand bedraagt de kortste scherpstelafstand slechts 19 centimeter, waarmee een maximale afbeeldingsmaatstaf van 1:3,1 mogelijk is. In de telestand is de minimale scherpstelafstand 80 centimeter en de maximale afbeeldingsmaatstaf 1:3,8. Hierdoor kun je bijvoorbeeld beeldvullende foto’s maken van vlinders en bloemen, met een mooie onscherpe achtergrond.

De AF-aandrijving bevat een sensor die de positie van de lensdelen nauwkeurig detecteert, terwijl de RXD-motoreenheid zorgt voor een geoptimaliseerde AF-sturing. Hierdoor werkt de AF snel en nauwkeurig. Bovendien is de motor van de Tamron 28-200mm F/2.8-5.6 erg stil, wat belangrijk is voor video.

De Tamron 28-200mm F/2.8-5.6 Di III RXD zal volgens planning vanaf eind juni beschikbaar komen voor een verkoopprijs van iets onder de 900 euro.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in