Softwaremaker DxO heeft een nieuwe versie van zijn populaire plug-incollectie gelanceerd, Nik Collection 3 by DxO. De ontwikkelaars hebben versie 3 krachtiger en veelzijdiger gemaakt door nieuwe tools toe te voegen, oude te herzien en te zorgen voor een efficiëntere workflow. De suite is nog steeds beschikbaar voor Adobe Photoshop, Lightroom Classic en DxO Photolab.

De Nik Selective Tool, het startprogramma voor de plug-ins in Adobe Photoshop, is opnieuw ontworpen. Het nieuwe ontwerp maakt het gemakkelijker om elke plug-in te identificeren en je favoriete presets weer te geven. Om de werkruimte in Adobe Photoshop te optimaliseren, kan het palet automatisch met één klik worden samengevouwen. De tool is ook volledig compatibel met HiDPI-schermen en kan worden gebruikt in de modus voor twee monitoren voor een nog productievere ervaring.

Nik Collection 3
De Nik Selective tool werkt nu sneller.

Tegelijkertijd is de Nik Selective Tool uitgebreid met retoucheeropties die het werken sneller maken. De nieuwe Last Edit-functie past de laatste voorinstelling met een enkele klik toe, zodat je snel meerdere foto’s kan bewerken met dezelfde plug-in. De nieuwe optie Snel bewerken laat je een foto zelfs veranderen zonder de interface van de plug-in te hoeven starten.  

Geometrische correctie in Nik Collection 3

De suite is in versie 3 ook uitgebreid met een extra plug-in die geheel gewijd is aan geometrische correcties. Perspective Efex corrigeert allerhande vervormingen automatisch, zoals keystone, ton-en kussenvormige vertekening en zelfs de vertekening van fish-eyelenzen. Ook trekt het automatische hulpmiddel snel scheve horizonlijnen in architectuur- en landschapsfoto’s recht. Je kan deze plug-in ook gebruiken om softwarematig het miniatuureffect na te bootsen, dat je normaal met een tilt-shiftlens creëert.

Er is nu een plug-in speciaal voor het corrigeren van perspectiefvervormingen.

Nik Collection 3 heeft ook een betere workflow voor Adobe Lightroom Classic omdat je nu niet-destructieve bewerkingen kunt uitvoeren. Daarvoor stuur je in Lightroom Classic de bewerkte afbeeldingen in het TIFF-formaat naar Nik Collection 3, alwaar je nog meer aanpassingen kunt doen die je altijd weer kunt terugdraaien. De technologie is gebaseerd op het gebruik van het TIFF MULTIPAGE-bestandsformaat, dat het invoerbeeld, de opgeslagen Nik Collection 3-bewerkingsparameters en het uitvoerbestand allemaal in hetzelfde bestand combineert.

Non-destructief werken tussen Nik Collection 3 en Lightroom Classic.

Nik Collection 3 by DxO is tot 30 juni verkrijgbaar met 30 procent korting voor 99 euro, daarna betaal je de normale prijs van 149 euro. Heb je al een licentie van een eerdere versie, dan kun je versie 3 met korting aanschaffen. Wil je de suite eerst proberen, download dan de trialversie.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


1 REACTIE

  1. Wil graag de NIK COLLECTION 3 BY DxO aankopen voor de Mac computer. Waar kan ik deze aankoop doen en geldt deze aankoop onbeperkt?
    BVD voor uw antwoord.
    Fons Verhoeve

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in