photokina 2020

De organisatie van photokina 2020 wil duidelijkheid bieden en kiest afstel boven een uitstel.

In navolging van vele andere grote evenementen gaat ook de grootste fotografiebeurs van Europa dit jaar niet door. Photokina 2020 zou van 27 tot en met 30 mei in Keulen plaatsvinden. Drie weken geleden gaf de organisatie achter de beurs, Koelnmesse, nog aan dat het evenement gewoon door zou gaan, maar die statement is ingehaald door recente ontwikkelingen rondom de verspreiding van het coronavirus. De volgende editie van de fotografiebeurs staat nu op de kalender van 18 tot en met 21 mei 2022.

Ook de Imaging Innovation Conference, die dit jaar tijdens photokina zou plaatsvinden, is gecanceld. Daarvoor gaat de organisatie op zoek naar een nieuwe datum. Koelnmesse zegt dat het gisteren heeft besloten tot eind juni zelf geen evenementen meer te organiseren. Dit besluit kwam na overleg met het crisisteam van de stad Keulen, en is in lijn met het akkoord tussen de Duitse regering en de regeringen van de Duitse deelstaten. Daarin staan gemeenschappelijke richtlijnen voor de aanpak van de coronavirusepidemie, en wordt de sluiting van beurzen en tentoonstellingen expliciet genoemd.

Geen uitstel photokina 2020, maar afstel

Koelnmesse wil exposanten en bezoekers planningszekerheid geven door direct aan te geven dat het de beurs niet naar een later tijdstip dit of het volgend jaar verplaatst. Het nam de beslissing om de volgende editie van photokina pas in mei 2022 te organiseren met het oog op meerdere factoren. De belangrijkste daarvan is dat de ontwikkelingen over de verspreiding van COVID-19 op dit moment niet te voorspellen zijn. Bovendien staan volgens Koelnmesse de middelen van haar klanten in 2021 al onder druk als gevolg van algemene economische trends en opnieuw geplande evenementen op de wereldwijde beurskalender. “De oriëntatie richting 2022 geeft alle betrokkenen voldoende tijd om de volgende photokina vorm te geven met het oog op de behoeften van de markt, onze exposanten en bezoekers”, aldus het persbericht.

Advertentie

Advertentie



Wil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in