Home Nieuws Leica S3 middenformaatcamera is nu te bestellen voor 18.600 euro

Leica S3 middenformaatcamera is nu te bestellen voor 18.600 euro

1
Leica S3 middenformaatcamera is nu te bestellen voor 18.600 euro

De Leica S3 werd zo’n anderhalf jaar geleden voor het eerst aangekondigd door het Duitse kwaliteitsbedrijf, sinds een paar dagen is de topper ook daadwerkelijk te bestellen. Al is de precieze verzenddatum nog niet bekend, voor een prijs van 18.600 (bij Grobet) wordt het nieuwe vlaggenschip van Leica waarschijnlijk nog deze maand verzonden.

Het oorspronkelijk plan was dat de Leica S3 in het voorjaar van 2019 het levenslicht zou zien. Op photokina 2018 toonde Leica al een preproductiemodel van de topcamera, maar het bedrijf stelde de daadwerkelijk introductie meerdere malen uit om niet nader bekendgemaakte redenen.

Grote sensor, nieuwe beeldprocessor

In de body van de verrassend compacte S3 schuilt een Leica ProFormat CMOS-sensor die 45 x 30 mm groot is en 64 megapixels telt. Deze mediumformaatsensor heeft een beeldverhouding van 2:3 en een dynamisch bereik van 15 stops. De gevoeligheid ervan kan worden ingesteld van ISO 100 tot ISO 50.000.

De sensor werkt samen met de Maestro II-beeldprocessor van Leica, die een buffer heeft van 2 GB en geoptimaliseerd is om de gigantische hoeveelheden data van de sensor te verwerken. De combinatie maakt het mogelijk om te fotograferen met maximaal drie beelden per seconden en te filmen in 4K-kwaliteit (4.096 x 2.160 pixels, 4: 2: 2 8-bit) met 24 frames per seconde.

Bediening Leica S3

De S3 beschikt over een optische zoeker met een vergroting van 0,87x, die ongeveer 98 procent van het beeld bedekt. Ook is er een live-viewmodus, die beelden op het display toont met een verversingssnelheid van maximaal 60 fps. Dat scherm aan de achterkant meet 3 inch en is omgeven door twee programmeerbare knoppen aan elke kant. De overige bedieningselementen zijn een joystick en een klikbaar instelwiel. Achterop vind je bovendien een prominente voedingsschakelaar, die ook fungeert als sluiterkiezer.

De fotograaf kan hier kiezen tussen het focusvlak en de centrale sluiter. Leica heeft (natuurlijk) ook het autofocussysteem ten opzichte van zijn voorganger verbeterd, waardoor het bewegingen van een onderwerp herkent en beter geschikt is voor dynamische fotografie.

Zie hieronder een reeks foto’s gemaakt met de S3 door Leica-ambassadeurs.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in