Dit zijn de beste foto’s gemaakt met de iPhone Nachtmodus

0

Begin dit jaar vroeg Apple de eigenaren van een iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Max om hun beste foto’s gemaakt met de nachtmodus van deze smartphones in te sturen voor de jaarlijkse fotowedstrijd. Het bedrijf ontving de afgelopen maanden duizenden inzendingen van over de hele wereld. Een tienkoppige jury, met bekende namen in de wereld van fotografie als Alexvi Li, Malin Fezehai en Darren Soh, selecteerde de volgende zes winnende foto’s uit het aanbod.

De bekroonde fotografen zijn woonachtig in China, India, Rusland en Spanje. Met hun foto’s tonen ze elk vanuit een eigen perspectief de schoonheid en de kleuren van de nacht in hun cultuur. De zes winnende foto’s kun je hieronder bekijken, inclusief enkele commentaren van de jury.

De winnaars van de iPhone Nachtmodus-fotowedstrijd

Konstantin Chalabov (Moskou, Rusland), iPhone 11 Pro

“Dit zou de eerste opname kunnen zijn van een geweldige film uit de Koude Oorlog. Hij daagt ons uit met intrigerende vragen: ‘Waar is de bestuurder? Waar gaan ze heen? Waarom zou je hier stoppen?’ Een koele mist doordringt de blauwe Russische heuvel en de besneeuwde grond en omlijst het eenzame voertuig met fel rood licht dat op een onbekend gevaar duidt.” (Phil Schiller)

“Deze filmachtige scène maakt je nieuwsgierig naar wat er is gebeurd in deze besneeuwde afgelegen omgeving. De nachtmodus vangt de buitenkleur van het blauwe licht prachtig, evenals de gloeilampverlichting in de cabine en de verlichting van de vrachtwagen – een breed scala aan verlichting.” (Brooks Kraft)

Andrei Manuilov (Moskou, Rusland), iPhone 11 Pro Max

“Een verbazingwekkend goed uitgebalanceerde compositie die zoveel vragen naar de kijker gooit: ‘Waar is dit? Wie woont hier?’. En misschien wel het belangrijkste: ‘Waarom hangt wasgoed ’s nachts te drogen?’ Als architectenfotograaf word ik aangetrokken door het éénpuntsperspectief van de afbeelding dat de kijker het kader in leidt, rechtstreeks naar de hangende kledingstukken.” (Darren Soh)

“Het beeld is prachtig gecomponeerd, met een goed gebruik van symmetrie. Het vertelt zonder clichés een ​​fascinerend verhaal over dichtbevolkte stedelijke ruimtes en de manier waarop veel mensen leven. Het thema van dit werk doet me denken aan ‘Architecture of Density’ van Michael Wolf, maar qua compositie heeft de fotograaf zijn eigen versie, wat echt interessant is.” (Sarah Lee)

Mitsun Soni (Mumbai, Maharashtra, India), iPhone 11 Pro

“Deze vind ik geweldig. Ik heb geen idee waar dat dieprode licht op de boom vandaan komt. Het voelt bijna als een UFO die boven de boom zit, net buiten beeld. Absoluut mooie compositie ook.” (Tyler Mitchell)

“De rijke rode kleur van de boom en de grond geeft dit beeld een buitenaardse kwaliteit. In combinatie met de nachtelijke hemel voelt het als een still uit een sciencefictionfilm.” (Arem Duplessis)

Rubén P. Bescós (Pamplona, ​​Navarra, Spanje), iPhone 11 Pro Max

“Fotografie is de kunst van het licht, en de foto van Rubén gebruikt magisch licht om deze kunstinstallatie in Spanje tot leven te brengen. De boeiende oranje kleur in deze afbeelding omlijst de scherpe silhouetten van de pelgrims prachtig. De details op de rotsen in de voorgrond dragen bij aan het verhaal van hun lange en moeilijke reis voordat ze hun heilige plek bereiken.” (Phil Schiller)

“De fotograaf gebruikte het voordeel van de iPhone Nachtmodus met belichtingsinstelling om het silhouet van een groep mensen tegen een achtergrond van stadslicht vast te leggen. De grond op de foto onthult een prachtige textuur doordat er tegen het licht in is gefotografeerd. De eenvoudige compositie trekt kijkers snel het verhaal in en levert tegelijkertijd een goede beeldkwaliteit.” (Alexvi Li)

Rustam Shagimordanov (Moskou, Rusland), iPhone 11

“Een boeiend beeld van een winterdorp aan zee, dat koud moet aanvoelen. Toch ziet het er warm uit met de gloed tegen de rotsen en het licht in de rode hutten. Dat roept een verhaal op over de mensen daarbinnen.” (Kaiann Drance)

“Ik vind het geweldig hoe de lichten in de rode hutten een gevoel van warmte geven in de kou. De lagen in de afbeelding creëren diepte en geven tegelijkertijd een gevoel van koude als van warmte. Het is een prachtig vastgelegd landschapsbeeld van een winteravond.” (Malin Fezehai)

Yu ‘Eric’ Zhang (Beijing, China), iPhone 11 Pro Max

“Deze afbeelding vertegenwoordigt de iPhone op zijn best. Het leven vastleggen zoals het gebeurt, ongeacht het licht! Het gevoel van moment, intimiteit en plaats in dit beeld is erg goed. Het brengt de kijker er echt naar toe.” (Jon McCormack)

“Deze foto heeft een goede kwaliteit van echtheid. De opstijgende stoom en de silhouetten met achtergrondverlichting van de lamp passen perfect in dit magisch gevangen moment.” (Arem Duplessis)

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in