Apple wedstrijd 2020 iphone

De jaarlijkse fotowedstrijd van Apple richt zich in 2020 op het gebruik van Night Mode. Deelnemen kan tot eind januari.

Naar jaarlijkse gewoonte houdt Apple ook dit jaar een fotografiewedstrijd die zich specifiek richt op het maken van foto’s met de meest recente iPhone. Eigenaars van een iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Max worden gevraagd om hun beste foto’s te delen die gemaakt zijn met de Night Mode op deze iPhones. 

De zoektocht start vandaag en gaat verder tot 29 januari. Deelnemers van over heel de wereld kunnen hun beste beelden insturen, waarna een jury een selectie zal maken van de vijf beste foto’s. De aankondiging hiervan zal gebeuren op 4 maart.

Apple iPhone 11

Wereldwijde faam

De winnaars zullen hun foto’s gepubliceerd zien in een galerij op de Apple Newsroom, Apple.com en natuurlijk ook op de Instagram-pagina van het bedrijf. Wie deelneemt doet er goed aan om te weten dat de beelden ook gebruikt mogen worden voor digitale campagnes, in Apple-winkels en mogelijk zelfs op uithangborden.

Apple koos voor deze wedstrijd voor de iPhone 11-lijn omdat er het voorbije jaar enorme vooruitgang is geboekt op het vlak van de camera’s die deze smartphones bezitten. De iPhone 11 heeft een dual camera-setup, terwijl de iPhone 11 Pro zelfs 3 camera’s heeft. Bovendien zorgt iOS 13 voor een hoop nieuwe tools, waaronder Night Mode, dat foto’s in weinig licht mogelijk moet maken.

Tips voor Night Mode op iPhone

Apple raadt aan om een tripod te gebruiken bij het nemen van de foto’s en de sluitertijd naar eigen voorkeur in te stellen door op het Night Mode-icoon te tikken. Foto’s kunnen ingestuurd worden via Instagram en Twitter door de hashtags #ShotoniPhone en #NightmodeChallenge te gebruiken. De gebruikt iPhone moet ook vermeld worden. Wie geen sociale media gebruikt, kan zijn beelden ook naar shotoniphone@apple.com sturen in de hoogste kwaliteit, met volgende bestandsnaam: ‘voornaam_achternaam_nightmode_iPhonemodel. Deelnemers moeten 18 jaar of ouder zijn. 

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in