MacBook Pro

Het basismodel MacBook Pro kost 2699 euro. Daarvoor krijg je een versie met een 6-core i7-processor, 16 GB geheugen en een SSD van 512 GB.

Het nieuwe topmodel MacBook van Apple krijgt een groter scherm dan de huidige versie. Naast dit 16 inch grote Retina-display kan de notebook worden geleverd met een 8-core Intel i9-processor en maximaal 64 GB RAM-geheugen. De MacBook Pro kan worden voorzien van maximaal 8 TB interne SSD-opslag. Standaardconfiguraties worden geleverd met 512 GB of 1 TB.

Het nieuwe scherm is met 16 inch het grootste Retina-laptopscherm ooit. Het heeft een helderheid van 500 nits en een resolutie van 3072 x 1920 pixels. Daarmee komt de pixeldichtheid van 226 ppi. De laptop heeft bovendien een nieuw toetsenbord genaamd Magic Keyboard, met een fijner afgesteld schaarmechanisme en heeft een key travel van 1 mm. Het keyboard is voorzien van een fysieke Escape-toets, pijltoetsen, een Touch Bar en Touch ID. Ook is de 16inch MacBook Pro uitgerust met een vernieuwd hifi-audiosysteem met zes speakers.

MacBook Pro
Het toetsenbord van de nieuwe MacBook Pro heeft een Escape-toets.

Nieuwe MacBook Pro houdt het langer uit

Apple zegt dat het nieuwe topmodel is uitgerust met de “meest geavanceerde thermische architectuur ooit in een Mac-notebook”. Daardoor zou de laptop langer met meer rekenkracht kunnen werken. Dankzij een ventilator met een grotere waaier met wijdere bladen en grotere luchtopeningen is de luchtdoorstroming 28 procent groter. Bovendien heeft de nieuwe MacBook Pro een koellichaam dat 35 procent groter is. Deze veranderingen zorgen ervoor dat de warmte veel beter wordt afgevoerd. De batterij van 100 Wh zou het dankzij deze efficiëntieslag maximaal 11 uur kunnen uithouden.

Advertentie

Het basismodel van de nieuwe MacBook Pro is verkrijgbaar voor 2699 euro. Daarvoor krijg je een versie met een 2,6 GHz 6-core Intel Core i7-processor van de 9e generatie met Turbo Boost tot 4,5 GHz, een AMD Radeon Pro 5300M GPU met 4 GB GDDR6-geheugen, 16 GB 2666 MHz DDR4-geheugen en een SSD van 512 GB. Voor de best uitgeruste versie (met onder meer 8 TB opslag, 64 GB RAM-geheugen en een 2,4 GHz 8-core i9-processor) betaal je meer dan 7000 euro. Ook de nieuwe MacBook Pro kun je weer bestellen in de kleuren Spacegrijs en Zilver.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in