Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


De Duitse foto-accessoirespecialist Cullmann ontwikkelde met de Rondo een nieuwe serie van zes statieven. De statieven onderscheiden zich door een uitgebreide uitrusting, een robuuste constructie en een goede prijs-kwaliteitverhouding. De zes modellen zijn allemaal gemaakt van aluminium. De statiefpoten zijn gemaakt van geanodiseerd aluminium en worden beschermd door hoogwaardig schuim.

Je positioneert de statiefpoten met behulp van stevige klemmen in iedere gewenste stand, met een lock kan je verdraaiing tegengaan. De rubberen antislipvoetjes op de drie poten zorgen ervoor dat je de Rondo zelfs op een ruw terrein veilig en stabiel kan plaatsen. Is dat nog niet genoeg, dan kan je extra ballast (bijvoorbeeld een fototas) aan de draaiende metalen middenkolomhaak bevestigen. Daarmee kan je het statief beter stabiliseren, bijvoorbeeld als het hard waait. Alleen model 460M heeft niet zo’n haak.

Afhankelijk van het model zijn de Rondo-statieven uitgerust met een robuuste kogel- of een driewegkop. Bovendien hebben alle modellen, op de 400T na, een verwijderbare, ingebouwde éénpootstatief. Bij alle Cullmann Rondo statieven krijg je een robuuste draagtas voor een praktisch en veilig vervoer.

Cullmann Rondo
Elke Rondo wordt door Cullmann geleverd met een beschermende draagtas.

Cullmann Rondo is compact op te vouwen

De zes Cullmann Rondo statieven verschillen in hoogte, grootte, draagvermogen en gewicht. Zo varieert de minimale hoogte van 28 tot 48 cm en de maximale hoogte van 89 tot 185 cm. Met een maximale opgevouwen lengte tussen 29 en 48 cm zijn alle Rondo-modellen zeer compact op te bergen en kan je ze perfect aan een fototas bevestigen. De statiefpoten zijn op drie manieren te vouwen, waaronder in een macropositie. Met een draagvermogen van 3 tot 4 kg zijn de Rondo’s ook geschikt voor de zwaardere spiegelreflexcamera’s.

De Cullmann Rondo statieven zijn afhankelijk van het model verkrijgbaar tegen adviesverkoopprijzen van bijna 60 tot 100 euro.Wil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in