GR III

Met de introductie van firmwareversie 1.30 heeft de compactcamera GR III van Ricoh een aantal extra functies gekregen. Door de nieuwe firmware te installeren krijg je de beschikking over een drietal nieuwe mogelijkheden. Bovendien heeft Ricoh drie functies aangepakt om zo de algemene prestaties en stabiliteit van de straatcamera verbeteren. In het Image Processing Setting […]

Met de introductie van firmwareversie 1.30 heeft de compactcamera GR III van Ricoh een aantal extra functies gekregen. Door de nieuwe firmware te installeren krijg je de beschikking over een drietal nieuwe mogelijkheden. Bovendien heeft Ricoh drie functies aangepakt om zo de algemene prestaties en stabiliteit van de straatcamera verbeteren.

In het Image Processing Setting menu is onder Image Control nu de optie Cross Processing toegevoegd. Deze is beschikbaar voor zowel het fotograferen als filmen. Met Cross Processing kun je beelden vastleggen met kleuren die flink afwijken van de daadwerkelijke kleuren. Je kunt de kleur, het contrast en de helderheid van de vier hoeken veranderen in de instellingen van de optie Image Control in het menu.

Programmeerbare knoppen GR III

Ook kunnen met de nieuwe firmware twee nieuwe functies aan de ADJ/belichtingscompenstatie-knop worden toegekend. In de menuoptie Custom Controls kan je nu ook Crop en Touch AF aan deze button koppelen. Met een druk op de ADJ-knop heb je zo direct toegang tot de toegekende functie.

De Touch AF kan nu bovendien worden toegekend aan de Fn-button, waarmee het mogelijk wordt om de instellingen van Touch AF makkelijk en snel tijdens een fotoshoot te veranderen. 

Ricoh noemt daarnaast dat het een aantal functies heeft verbeterd en de algemene prestaties en stabiliteit heeft vergroot. Zo werkt met de laatste firmwareversie onder meer het autofocussysteem in de Macromodus beter in donkere lichtomstandigheden en bij laag contrast.

Om de firmware-update te laten slagen raadt Ricoh aan om een SD-kaart in de camera te formatteren alvorens hierop het installatiebestand voor de firmware-update op te slaan. Ook adviseert het bedrijf de batterij van de camera geheel op te laden alvorens te updaten. Het installatiebestand voor de firmware-update vind je op de klantenservice-pagina van de Ricoh GR III.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in