Samyang-featured

Samyang breidt zijn assortiment voor Nikon-camera's uit met twee primelenzen voor het nieuwe Z-systeem en een voor F-dslr's.

Samyang Optics pakt uit met drie nieuwe objectieven met vaste brandpuntsafstand voor Nikon-camera’s. Het eerste is het Samyang AF 85mm F1.4 F autofocusobjectief ontworpen voor de fullframe spiegelreflexcamera’s met Nikon F-vatting. De andere twee zijn geheel nieuw ontworpen objectieven met handmatige scherpstelling voor de recent geïntroduceerde Nikon Z6 en Z7: de Samyang MF 14mm F2.8 Z en de Samyang MF 85mm F1.4 Z. Alle drie zijn voorzien van een ultra-multi-coating die zorgt voor een optimale beeldkwaliteit en goed contrast over het gehele beeld. Bovendien hebben ze een weerbestendige afdichting om de bescherming tegen stof en vocht te verbeteren.

Samyang AF 85mm F/1.4 F

De Samyang AF 85mm F1.4 F is het tweede autofocusobjectief met Nikon F-lensvatting na de eerste introductie van de Samyang AF 14mm F2.8 F. Het nieuwe objectief heeft een diafragma met 9 bladen, die volgens de fabrikant voor een zeer fraaie bokeh zorgen, ideaal voor portretten en natuuropnames. Al vanaf f/1.4 zou de beeldscherpte van het centrum tot in de hoeken van het beeld hoog zijn en de kleurweergave van de nieuwe lens is volgens opgave mooi en zeer natuurlijk.
Samyang AF 85_1.4F_Front
 

Samyang MF 14mm F2.8 Z

De Samyang MF 14mm F2.8 Z is een ultra-groothoekobjectief met handmatige scherpstelling. Samyang prijst de uitstekende scherpte over het gehele beeldvlak, die al vanaf f/2.8 aanwezig zou zijn. De nieuwe lens biedt een grote beeldhoek van 115,7 graden, wat haar erg geschikt maakt voor onder andere landschap-, interieur- en astrofotografie. De bloemvormige zonnekap blokkeert hierbij effectief al het ongewenste licht voor een optimaal resultaat.
Samyang MF 14_ 2.8Z_Lens

Samyang MF 85mm F1.4 Z

De Samyang MF 85mm F1.4 Z heeft volgens het persbericht van Samyang een geliefd lenzenontwerp, dat door fotografen gewaardeerd wordt om zijn prachtige bokeh en het beste perspectief voor de meest natuurlijke weergave van een gezicht. Het objectief is daardoor ideaal voor portretten en stillevens vanwege zijn levendige kleuren en vloeiend vage achtergrond. De Samyang MF 85mm F1.4 Z heeft een cirkelvormig diafragma met 8 bladen dat moet zorgen voor een mooie bokeh bij portretten en natuuropnames. Ook dit objectief zou vanaf f/1.4 een hoge beeldscherpte van het centrum tot in de hoeken van het beeld en een mooie, natuurlijke kleurweergave leveren.
Samyang MF 85_ 1.4Z_Side
De Samyang AF 85mm F is vanaf half mei te koop voor een adviesverkoopprijs van 699,99 euro, de twee objectieven voor Nikon Z vanaf eind mei/begin juni voor een adviesverkoopprijs van 399,99 euro (Samyang MF 85mm Z) respectievelijk 469,99 euro (Samyang MF 14mm Z).

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.