Sony harde schijf SL-C SL-M

Sony richt zich met deze nieuwe SSD's op de professionele fotograaf en videobewerker. De SL-M en SL-C zullen beschikbaar zijn in 500 GB en 1 en 2 TB.

Net voor het weekend kondigde Sony twee nieuwe modellen van ultra-duurzame externe SSD’s aan. Het gaat om de SL-M serie die zich richt op maximale prestaties en de standaard SL-C reeks.
Sony heeft met deze nieuwe producten op fotografen en content creators op het oog, die grote bestanden verwerken en dat liefst aan een hoge snelheid. Deze professionals zijn uiteraard continu onderweg en daarom is het ook belangrijk dat deze harde schijven water- en stofdicht zijn en tegen een stootje kunnen. Het SL-M model kan lees- en schrijfsnelheden tot 1000 MB/s aan terwijl de SL-C reeks met 520 MB/s het iets meer bescheiden houdt. Beide zijn voorzien van een USB-C-aansluiting en zijn dus klaar voor de toekomst.
De schijven worden eveneens voorzien van Sony’s eigen software of er is de mogelijkheid om deze te downloaden. Eerst en vooral kan je je bestanden voorzien van AES256-bit encryptie om hen te beschermen zonder daarvoor aan snelheid in te boeten. Wie nog meer beveiliging wil, kan de SSD Utility app downloaden voor bescherming aan de hand van een dubbel wachtwoord. Zo kan je de schijven makkelijk met iemand delen zonder je eigen paswoord te moeten opgeven. Lifetime Checker laat je dan weer toe om de conditie van je harde schijf in het oog te houden, zodat je met meer nauwkeurigheid kan zeggen wanneer je SSD het einde van zijn leven heeft bereikt. Tenslotte voorziet Sony ook nog software om per ongeluk gewiste bestanden te recupereren.
Beide modellen zijn beschikbaar in 500 GB, 1 TB en 2 TB. Alle versies zijn beschikbaar vanaf komende herfst. Prijzen zijn nog niet bekend.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.